Carlos Sainz fitxa per Williams i resol el seu futur

El pilot madrileny firma un contracte fins al 2026 i s’assegura així una plaça després de quedar fora dels plans de Ferrari amb l’arribada de Hamilton.

Carlos Sainz fitxa per Williams i resol el seu futur

AP

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Era una de les poques incògnites que quedaven de cara a la temporada vinent. Carlos Sainz es quedava sense seient després del fitxatge de Lewis Hamilton per Ferrari i ahir l’escuderia Williams Racing va anunciar l’acord amb el pilot espanyol. Sainz firma així un contracte multianual, fins al 2026, i es converteix en el company d’equip d’Alex Albon.

Carlos Sainz abandonarà Ferrari aquesta temporada. No li’n quedava cap altra. L’escuderia del cavallino rampante li va treure el seu seient després de renovar Charles Leclerc, la seva aposta ferma, i fitxar el vuit vegades campió del món, Lewis Hamilton. El pilot madrileny es va quedar fora dels plans de l’equip italià setmanes abans d’iniciar-se la temporada i, des d’aleshores, ha trucat a diferents portes. Sauber/Audi i Alpine, a més de Williams, s’han interessat per incorporar l’espanyol, oferint-li projectes on ell es convertiria en l’aposta clara de l’escuderia. Finalment, ha sigut el projecte Williams de James Vowles el que l’ha acabat de convèncer. Correrà per a l’escuderia el 2025 i el 2026, cosa que donarà continuïtat a Williams davant un important canvi reglamentari que suposarà un nou perfil aerodinàmic i una nova normativa sobre unitats de potència que inclou l’ús de combustible 100% sostenible.

Decisió dràstica

"Estic molt content d’anunciar que m’uniré a Williams Racing a partir del 2025", va dir Sainz. "No és cap secret que el mercat de pilots d’aquest any ha sigut excepcionalment complex per diverses raons i que m’ha portat un temps anunciar la meva decisió. Amb tot, tinc plena confiança que Williams és el lloc adequat per continuar el meu viatge en l’F1 i estic extremadament orgullós d’unir-me a un equip tan històric i exitós, on molts dels meus herois de la infància van pilotar en el passat i van deixar la seva empremta en el nostre esport", afegeix.

Sainz sap que la posició de Williams en el mundial de constructors (9è) està per sota de Ferrari (3r) i per això "l’objectiu final de tornar a Williams on pertany, al capdavant de la graella. "És un repte que accepto amb entusiasme i positivitat". "Estic convençut que aquest equip té tots els ingredients necessaris per tornar a fer història i, a partir de l’1 de gener, donaré el millor de mi mateix per portar Williams cap endavant al costat de tots i cadascun dels membres de l’equip".

Notícies relacionades

Des de Williams, no poden ocultar la seva il·lusió pel fitxatge. "Carlos ha demostrat una vegada i una altra que és un dels pilots amb més talent de la graella, amb un pedigrí guanyador de curses, i això remarca la trajectòria ascendent en la qual ens trobem. Carlos no només aporta experiència i rendiment, sinó també una ferotge motivació per extreure cada mil·lèsima de segon de l’equip i del cotxe", va recalcar James Vowles, el cap d’equip de Williams.

L’escuderia britànica serà el cinquè equip diferent amb tan sols 29 anys per a Carlos Sainz. Abans, va passar per Toro Rosso, Renault, McLaren i Ferrari. Ara afronta un nou repte lluny de Maranello, on ha conduït les últimes tres temporades i que va decidir amb el fitxatge per sorpresa de Hamilton eliminar-lo de l’equació. Sainz aterrarà en un equip que necessita millorar per arribar a mitja taula. Un nou repte per al madrileny.