Hugo González passa a la final de 100 metres esquena per tres centèsimes

Hugo González passa a la final de 100 metres esquena per tres centèsimes
1
Es llegeix en minuts
David Rubio
David Rubio

Periodista

ver +

El balear Hugo González, única opció de medalla de la natació espanyola a París, va aconseguir ahir la classificació per a la final de 100 metres esquena i va guanyar confiança de cara al seu gran objectiu: el doble hectòmetre mirant al sostre de La Defense Arena. Amb un ambient espectacular per la presència de l’ídol local Leon Marchand i del matalasser Antoine Griezmann a les grades, el nedador espanyol va quedar cinquè en la primera semifinal amb 52.95 (a 25 centèsimes del seu rècord d’Espanya).

La bona notícia va arribar en la segona semifinal, ja que només tres rivals el van superar, possibilitant per al primer finalista espanyol a La Defense per tres centèsimes. "És una prova més i volíem estar a la final, a veure com va", va explicar González. Sobre l’ambient que es viu a la piscina, afirmava: "Sembla un concert en un estadi de futbol; hi ajuda que hi hagi capacitat per a més fans i que la natació tingui més audiència".

Respecte a les queixes d’alguns nedadors sobre la poca profunditat de la piscina, el nedador espanyol va apuntar: "Estem tots en les mateixes condicions, així que és igual". "Hi ha estudis que diuen que si és més profunda les turbulències no reboten a terra i toca de nou el nedador. Aquí seria més fàcil que ens afectés , però és només una teoria".

Notícies relacionades

Estel·lar Leon Marchand

L’estrella de la jornada va ser, sens dubte, Leon Marchand amb una sensacional final de 400 estils. El francès va dominar amb una esquena i una braça sublims i tan sols va cedir el rècord mundial en l’últim quart de prova lliure. Tot i així, va fer 4.02.95, rècord olímpic i a només 45 centèsimes de la seva marca mundial. Va deixar gairebé sis segons al japonès Matsushita (plata, amb 4.08.62) i al nord-americà Foster (bronze, amb 4.08.66).