Tallen els cables d’internet en un nou intent de sabotatge

El fet va malmetre sis línies i va provocar interrupcions a l’est i el sud de França, sense afectar la capital, i per tant, no va influir en la cita olímpica.

Juegos Olímpicos 2024 en París: aumenta la seguridad por el sabotaje a trenes

Juegos Olímpicos 2024 en París: aumenta la seguridad por el sabotaje a trenes / REUTERS / Susana Vera

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

França va patir un nou intent de sabotatge contra les seves infraestructures crítiques en plena celebració dels Jocs Olímpics de París. Durant la matinada de dilluns, diversos cables de fibra òptica van ser tallats, cosa que va provocar la interrupció de l’accés a internet a l’est i el sud del país.

Ahir al matí, la policia va informar que l’atac havia afectat un total de sis línies, si bé no ha aconseguit colpejar París, convertida aquests dies en la capital mundial de l’esport. També ho va confirmar la multinacional francesa Orange, responsable de la connectivitat durant els Jocs.

Altres zones sí que s’han vist perjudicades. "La nostra xarxa nacional està experimentant un important alentiment", va ratificar Free Pro, una de les operadores de telecomunicacions afectades. "Tots els nostres serveis es presten, de vegades amb una degradació de la qualitat del servei".

Davant aquesta problemàtica, els proveïdors de serveis web van mobilitzar els seus equips per reparar les línies tallades. L’empresa de telecomunicacions Netalis va declarar que a primera hora ja havia aconseguit traslladar amb èxit el trànsit de les seves xarxes per minimitzar l’afectació dels usuaris.

Recuperació del servei

Notícies relacionades

Aquest incident es produeix tan sols tres dies després que un incendi "preparat i coordinat" paralitzés les quatre línies ferroviàries d’alta velocitat que connecten París a poques hores de la inauguració olímpica al Sena. Aquest acte de sabotatge contra els trens, segons el Govern francès, va ser perpetrat amb la intenció de "bloquejar centenars de milers de persones" i va tenir un "impacte massiu" per als ciutadans.

El servei nacional de trens d’alta velocitat es va reprendre ahir amb total normalitat, un dia després que un home conegut per formar part de la ultraesquerra i amb antecedents per intrusions a instal·lacions ferroviàries fos detingut a França, tot i que res indica que tingués relació amb els sabotatges de divendres. El detingut és un militant d’ultraesquerra de 28 anys que va ser arrestat en una instal·lació de l’empresa estatal de ferrocarrils (SNCF) del departament del Sena Marítim, amb capital a Ruan, van informar mitjans locals citant fonts policials.