Aldama lidera l’èxit contra la Grècia d’Antetokounmpo

La selecció espanyola s’acosta a quarts després de guanyar els hel·lens (84-77) amb un gran treball col·lectiu i 19 punts i 12 rebots del jugador dels Grizzlies.

2
David Rubio
David Rubio

Ahir Espanya va ressuscitar contra Grècia (84-77) en un gran partit col·lectiu en el qual va brillar un Santi Aldama amb 19 punts i 12 rebots davant un Giannis Antetokounmpo, la gran estrella hel·lena i dels Milwaukee Bucks de l’NBA, massa sol, que se’n va anar a 27 punts. Amb la victòria, l’equip de Sergio Scariolo se situa amb una victòria i una derrota i -5 en la diferència general de punts pel -14 dels grecs.

La victòria acosta la possibilitat d’arribar a quarts com un dels millors tercers. Espanya tancarà el grup divendres contra el Canadà, que ahir va guanyar Austràlia per 93-83, de manera que va consolidar el seu liderat.

La posada en escena espanyola des del punt de vista defensiu va ser descoratjadora, amb Santi Aldama com a únic far ofensiu. Scariolo va decidir prendre mesures i va fer sortir Alberto Díaz, el gran pilar defensiu. Entre el seu treball enrere i les accions de Rudy i Llull van reduir distàncies per arribar al 21-22 del primer quart del partit.

Des de la defensa

Díaz ja havia fet el treball brut: recuperar les constants vitals d’Espanya. Des de la defensa, l’equip va continuar creixent i va arribar a posar-se per davant amb un 33-27. El millor va arribar en els últims cinc minuts del segon quart: intensitat defensiva, seguretat en el rebot i ràpida circulació en transició o fins i tot en estàtic per acabar martellejant des del triple. Abrines va provocar la gran explosió amb un tap i dos triples que es van unir als del seu company Brizuela per arribar al descans amb un 49-35.

Grècia va pressionar en la segona part i a poc a poc va començar a retallar amb un parcial de 0-8 (55-47), a partir de la superioritat física d’Antetokounmpo. Un triple final de Toliopoulos va deixar el marcador en un 62-56 abans de l’últim quart. La situació s’havia complicat i cinc punts més d’Antetokounmpo escurçaven encara més la distància (62-61, m. 31). Ell mateix va picar el cèrcol per firmar el 71-71 a 4.34 del final. Grècia havia recuperat un desavantatge de 17 punts, i poc després Rudy s’havia de retirar als vestidors per un cop al cap arran d’un xoc amb Juancho.

Espanya es va tornar a alliberar amb Willy fent-se gran i un cop de dits mat d’Aldama va tornar un avantatge de vuit punts (79-71). Grècia no es va arronsar, però el seu enfonsament definitiu va arribar quan la seva estrella va fallar un triple per empatar amb 80-77 a 25 segons del final. Espanya va poder celebrar així la seva victòria amb Aldama com a líder d’un equip que va anotar 15 triples i va tenir en els incombustibles Rudy Fernández (10) i Sergio Llull (13) jugadors també importants.