La glòria eterna de la vela
El primer or de la delegació espanyola el va obtenir, és clar, la disciplina més condecorada de l’olimpisme espanyol després de dies de patiment de Diego Botín i Florian Trittel. Mentre Alcaraz accelera, el bàsquet tanca una era.
El primer gran dia de la vela espanyola en aquests Jocs mereix quedar-se amb el gran focus. Per alguna cosa és la disciplina més condecorada de l’olimpisme espanyol. Per alguna cosa Diego Botín i Florian Trittel han proporcionat a Espanya el primer or. No podien fallar a Marsella. L’expectativa, en el seu cas, era assenyada. I, malgrat que la falta de vent els va portar al límit del seny dijous, ahir, per fi, van acabar amb el patiment per canviar-lo per glòria.
És clar, amb 22 medalles, 14 d’aquestes, d’or, i amb una tradició d’èxits que es remunta a Los Angeles 1932 (gràcies al bronze de Santiago Amat), resulta comprensible la consideració d’esport rei de l’olimpisme espanyol. La pròxima celebració de la Copa Amèrica a Barcelona hauria de servir perquè tots els que es van emocionar veient Botín i Trittel, ja en terra, fent un al·legat de la seva amistat, no se separin d’un esport que mai ha fallat a Espanya.
L’explosió d’alegria viscuda a Marsella va tenir després continuïtat a la Philippe Chatrier, on Alcaraz va clamar que arriba com un llamp a la lluita per l’or. Bucsa i Sorribes, en dobles, encara tenen el bronze a l’abast després de perdre la seva semifinal.
Tot i que en un dia daurat, i en què Léon Marchand va demostrar a la piscina de La Défense que és el Rei Sol d’aquests Jocs de París –va conquerir el seu quart or individual en un país que s’ha unit en massa a la seva causa–, convindria aturar-se en dos episodis.
Es va acomiadar la selecció espanyola de bàsquet, i també el seu capità, Rudy Fernández. Però el seu exercici de supervivència davant el Canadà, fiant la seva sort a jugadors com Brizuela o Pradilla, hauria de ser motiu d’orgull per a un equip al final de la seva vella guàrdia.
Tot i que res va impactar tant com el plor del jovenet boxejador de 19 anys Rafa Balín Lozano després de perdre el combat que li hauria donat el metall. El seu pare i entrenador, el doble medallista olímpic Rafa Balita Lozano, el va abraçar. El va consolar. Hores després, Ayoub Ghadfa va tenir més sort al ring. Ja té el bronze assegurat.
- Fiscalitat Novetats en la Renda 2025: nou límit per fer la declaració
- Exclusiva Com va conèixer Pep Guardiola la seva ara exdona, Cristina Serra
- MAMARAZZIS Pep Guardiola i Cristina Serra se separen després de 30 anys junts
- Fins que li doni la gana
- L’obesitat es diagnosticarà amb el greix corporal i no sols amb l’IMC
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Com s’han de menjar els calçots (instruccions per a forasters)
- Feijóo s’obre a negociar la llei del sòl però no un pacte d’estat
- Com frenar la compra a estrangers
- Mabrian Technologies, proposada per rastrejar Airbnb i Booking