Boxa

"¡És una victòria per a totes les dones!", afirma Imane Khelif

La boxejadora intersexual es va desplomar d’emoció havent guanyat el combat, després de dies d’atacs LGTBI-fòbics i un gran suport del públic.

"¡És una victòria per a totes les dones!", afirma Imane Khelif

ALI HAIDER / AP

2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

"¡És una victòria per a totes les dones!". Imane Khelif, a llàgrima viva, envoltada per un eixam de no pas menys de 200 periodistes àvids de sentir-la, arriava la bandera del feminisme mentre els seus entrenadors i auxiliars li subjectaven l’eufòria i fins el seu propi cos, tremolós per les emocions viscudes en un combat que era molt més que un passaport per a les semifinals del torneig olímpic de boxa. "Després del combat ha vingut tot a sobre", deia a aquest diari el seu entrenador, Mohammed Chaoua.

Perquè en tota la sessió d’ahir al París Nord Arena no hi va haver un sol púgil que absorbís més alè que Khelif, dona intersexual, massacrada els últims dies per l’LGTBI-fòbia. "¡És un símbol de tot Algèria! Tothom és darrere seu", explicava a aquest diari Bachir Mokhtari, membre de l’equip algerià de boxa, abans del seu combat contra l’hongaresa Anna Luca Hamori, que l’esportista d’Algèria va guanyar per unanimitat. La derrotada la va saludar i la va felicitar després del combat. "La respecto i no hi tinc cap problema", va dir l’hongaresa.

Notícies relacionades

Khelif va competir, Khelif va guanyar entre la joia d’un pavelló a vessar de compatriotes. Khelif ho va celebrar, va fer petons al cel, va fer el gest de firmar el ring i va fer la salutació militar als seus fans. Khelif va mantenir l’enteresa durant uns breus segons fins que es va acostar als seus i es va desplomar emocionalment. "Em sento molt orgullosa de portar una medalla al meu país. He treballat molt fort per aconseguir-ho", va dir.

"¡Emporta-te-la, emporta-te-la!", cridava exaltada una veu femenina a l’entrenador de Khelif quan passava per la zona on els periodistes mataven per recollir una fase seva. La veu femenina va resultar ser la de l’exatleta Hassiba Boulmerka, premi Príncep d’Astúries de 1995, or a Barcelona 92 en els 1.500 i avui secretària general del comitè olímpic algerià. "Vaig ser la primera medalla d’or d’Algèria i voldria que ella fos la meva hereva", explicava després a aquest diari, amb una gran eufòria. "Per a nosaltres no hi ha cap problema, el president del COI ha parlat i ha dit que és dona i que sempre ho ha sigut", insistia Mokhtari, en relació amb el pronunciament de Thomas Bach, en què va denunciar l’"odi inacceptable" abocat a Khelif.

Temes:

LGTBI