HOQUEI

Espanya arriba a semifinals després de superar Bèlgica, l’actual campiona olímpica

Els ‘Red Sticks’ tornen a lluitar per medalla al cap de 16 anys, després de la plata de Pequín, al guanyar (2-3) un poderós oponent. Ara toquen els Països Baixos.

Lavandeira Jr

1
EFE

Espanya va destronar Bèlgica a París i tornarà a una semifinal olímpica d’hoquei herba al cap de 16 anys, després de guanyar la plata a Pequín 2008, amb una victòria històrica (2-3) en quarts de final que va trencar els pronòstics, amb els gols de Chefo Basterra, Marc Reyné i Marc Miralles, que van forçar dues vegades els belgues a remuntar. Espanya jugarà demà contra els Països Baixos, que van guanyar Austràlia per un 2-0. Els dos equips ja es van enfrontar en la fase de grups amb victòria neerlandesa per 5-3 en l’última jornada.

Un grup competitiu

La resistència espanyola va aguantar fins al final contra un equip que intimida per físic, possessió i velocitat, i que es va trobar un grup valent i competitiu, capaç de trencar la defensa belga per avançar-se dues vegades i sentenciar amb un golàs de penal en l’últim quart.

El partit va mantenir el misteri fins a l’últim sospir per una controvertida decisió arbitral que va donar a Bèlgica una opció de jugada amb el temps exhaurit i 2-3 per als espanyols, que van jugar sense complexos de principi a fi.

Hendricks, de penal, encara va poder fer reviure l’equip a dos minuts del final i la decisió arbitral amb el temps acabat encara va donar als belgues una oportunitat de xut que Luis Calzado va desbaratar perquè Espanya tornés a poder disputar una semifinal olímpica.