Espanya cau contra l’Índia (2-1) i es queda sense la cinquena medalla olímpica

EFE

1
David Rubio
David Rubio

La selecció espanyola d’hoquei sobre herba es va quedar sense la seva cinquena medalla olímpica en hoquei masculí després de caure per 2-1 contra l’Índia en la lluita pel bronze en els Jocs de París en un xoc que es va decidir a bola parada al Yves-du Manoir. Els Redsticks buscaven repetir els èxits de les plates de Moscou 1980, Atlanta 1996 i Pequín 2008, més el bronze de Roma 1960, davant una selecció asiàtica que va ser durant dècades una gran potència amb vuit ors olímpics i que venia de trencar amb un bronze a Tòquio 2020 una sequera de nou Jocs sense cap medalla.

Després d’un primer quart igualat, el segon de l’equip espanyol va ser excel·lent. Una gran internada de Gerard Clapés va derivar en un penal stroke que va transformar en un potent tir Marc Miralles en el minut 18 per establir el 0-1. Aleshores l’equip de Max Caldas va tenir dos penals córner seguits amb una rematada de Chefo Basterra que va ser desviada.

Espanya va haver d’aprofitar quatre minuts molt bons per augmentar el seu avantatge, amb un tir al pal inclòs, però va passar el contrari i a 15 segons del descans va empatar el seu rival amb un gol de penal córner de Harmanpreet (1-1).

Harmanpreet, decisiu

El tercer quart va començar igual que va acabar el segon, amb un penal córner que va convertir en el 2-1 un Harmanpreet que demostrava per què va ser el millor jugador del món el 2021 i el 2022. Aquest gol va descompondre els espanyols, que van incórrer en dos penals córner més en només quatre minuts.

Malgrat els intents desesperats dels Redsticks, el marcador ja no es va moure entre ocasions malgastades i decisions arbitrals que van indignar per moments els jugadors de Max Caldas.