ACTUALITAT BLAUGRANA

Laporta firma un soci per ajudar a fitxar sense traves

El club incorpora com a accionista de la iniciativa digital Barça Vision la multinacional de càtering Aramark, que assumeix part de l’impagament de Libero.

Laporta firma un soci per ajudar a fitxar sense traves
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El FC Barcelona va anunciar ahir un acord amb l’empresa nord-americana Aramark, l’actual proveïdor de serveis d’hostaleria i càtering del club, que es converteix en part de l’accionariat de Barça Vision, la companyia digital creada per agrupar totes les accions associades a la NFTs, metavers i web3. També se l’anuncia com a nou partner d’Espai Barça.

Aramark resol un embolic gros que tenia la directiva del FC Barcelona. Va vendre en l’exercici anterior a LaLiga, i aquesta li va comprar, uns ingressos especulatius de la societat Bridgeburg Invest (més coneguda com a Barça Vision) partint de la seva pròpia valoració. No van arribar per impagament de l’empresa alemanya Libero, que el Barça té denunciada als tribuanles. Sense un acord com el que es va firmar dimecres, tots els comptes de l’entitat s’ensorraven.

Tot i que no s’especifica en el comunicat, el percentatge de Barça Vision que adquireix la corporació nord-americana és del 10%, cosa que implica una aportació de 40 milions. Aquests 40 milions corresponen al termini que va deixar de pagar Libero, soci inicial del projecte. Després en va incomplir un altre de 60 milions, nou embolic per al Barça de Laporta, que han d’arribar abans del setembre. Segons algunes informacions, aquest altre termini de 60 milions es cobrirà amb una joint venture entre Nike, Spotify i la mateixa Aramark. A partir d’aleshores, amb els 100 milions en la comptabilitat, el FC Barcelona podrà tornar a operar amb la regla del 1:1, és a dir, amb total normalitat, sense restriccions: cada euro que ingressi podrà dedicar-lo a fitxar.

Inscriure jugadors

D’entrada, aquest primer acord amb Aramark permetrà a la directiva de Laporta evitar pèrdues en el pressupost de l’exercici 23-24, els resultats del qual encara no s’han donat a conèixer. Al seu dia es van projectar vuit milions de beneficis. I, després, el club veurà solucionats part dels seus problemes de límit salarial i començarà a inscriure jugadors pendents d’això (com Gavi i Iñigo Martínez) i nous fitxatges, com ara Dani Olmo.

Notícies relacionades

Aramark cotitza en el mercat borsari i ronda els 8.000 milions d’euros de capitalització en la seva totalitat. Compta amb més de 248.000 empleats i serà l’encarregada de la restauració i el càtering del nou Camp Nou. Ara ja ho és de l’Estadi Olímpic.

No està clar com un empresa d’hostaleria ajudarà a desenvolupar una iniciativa en l’àmbit digital com Barça Vision que encara no dona rendiment. Potser se’n donaran detalls en el futur.