El City s’emporta el primer títol per penals contra el United

La Supercopa Anglesa obre la competició europea amb el derbi de Manchester i un altre èxit de Pep Guardiola. Victoria celeste a la tanda (7-6) després de l’1-1 del temps reglamentari.

El City s’emporta el primer títol per penals contra el United
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vida continua més o menys igual a Anglaterra. L’era City, l’era Guardiola, continua l’alba de la temporada 2024-25. El primer títol en joc del curs va caure al sarró del conjunt celeste en el que va ser també el primer derbi de la sessió. Si el United va impedir el doblet del City amb el triomf a la final de la Copa que tancava la passada campanya, el conjunt vermell ha tornat a comprovar que el seu veí continua per sobre. Wembley també continua igual, no ha canviat en tres mesos.

El triomf va ser ajustat i el desenllaç va tenir els seus rivets dramàtics a la tanda de penals, tot i que la Community Shield, la Supercopa anglesa, sigui un torneig menor per als grans. Però suma, per descomptat.

L’empat es va trencar breument als últims minuts del temps reglamentari. Alejandro Garnacho va col·locar el 0-1 per al United amb un golàs al minut 82, però Bernardo Silva va equilibrar la contesa al 88. Havien empatat també en xuts al pal, primer McAtee, després Rashford.

Bernardo Silva, no obstant, va fallar el seu penal, el que obria el torn del City, just després que marqués el seu compatriota Bruno Fernandes. Onana el va parar. Ederson també en va detenir un, el de Jadon Sancho.

Van encertar tots (Dalot, Garnacho, Casemino, McTominay i Lisandro pel United, i De Bruyne, Haaland, Savinho, Ederson, Nunes i Rúben Dias) fins que Jonny Evans va enviar el seu als núvols i va concedir l’oportunitat al City perquè sentenciés. Va ser Manuel Akanji, que va fallar amb Suïssa precisament contra Anglaterra a l’Eurocopa, qui va sentenciar el partit (7-6) i es va alliberar d’aquell càrrec de consciència. "L’última vegada que vam jugar aquí estàvem borratxos, per ser sincers", va dir el defensa durant les celebracions, en al·lusió a la final de Copa amb el United.

Notícies relacionades

Titulars i suplents

El partit va tenir les característiques pròpies de l’època en què es disputava, sense que els equips encara no poguessin mantenir un ritme alt i constant del joc. Erik ten Hag, més necessitat de títols que Pep Guardiola –va salvar el cap pel triomf de la Copa–, va alinear el seu millor onze. Amb Kobbie Mainoo de titular. Guardiola, en canvi, va mantenir el descans dels quatre finalistes de l’Eurocopa (Walker, Stones, Foden i Rodri) i els joves (Lewis, O’Reilly, McAtee, Bobb) en l’alineació citizen.