LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

Dani Olmo torna a vestir de blaugrana deu anys després

El davanter firma el contracte fins al 2030 al despatx de Laporta sense que el Barça li presenti ni aclareixi les xifres de l’operació amb l’RB Leipzig.

Dani Olmo torna a vestir de blaugrana deu anys després
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Superada la revisió mèdica i tancats tots els detalls del fitxatge, el Barça ha entregat la samarreta blaugrana a Dani Olmo perquè torni a vestir-la deu anys després que el futbolista marxés de l’entitat amb el desig de fer-se un camí en el futbol. Lluny, molt lluny va viatjar el futbolista. Fins a Croàcia, on va acabar de formar-se. Però ha acabat tornant a casa, acompanyat per una àmplia comitiva de familiars que van voler participar de l’emotiva situació.

El Barça li va donar la samarreta a Olmo, encara sense número, a l’espera de l’assignació definitiva dels dorsals, una vegada firmat el contracte al despatx de Joan Laporta, el president. És el segon reforç que li dona a Hansi Flick perquè ressusciti l’equip. El primer va ser Pau Víctor, que estava cedit al filial pel Girona. Tres milions ha costat el davanter de Sant Cugat.

Costarà 60 milions el de Terrassa, de 26 anys, si es compleixen totes les variables afegides a un fix pactat amb l’RB Leipzig. El club no va voler exposar les xifres de l’operació, però estan per sota dels paràmetres que va costar la de Ferran Torres (55 més 10 en variables) i Raphinha (58 més 9). Olmo ha subscrit un compromís fins al 2030 (sis temporades) i una clàusula de 500 milions.

Olmo és a Barcelona des de dimarts, ocultat pel club, que va voler reservar-se en exclusiva les primeres imatges del jugador com a nou component del Barça. Els jerarques de l’entitat van decidir no presentar-lo oficialment en un acte obert per a tots els mitjans, com va passar amb Hansi Flick fins a setmanes més tard de firmar el contracte. Els aficionats veuran Olmo en el trofeu Joan Gamper, inserit entre els altres jugadors de la plantilla, per a l’amistós contra el Mònaco.

Un contracte paral·lel

Mentrestant, el davanter va passar la revisió mèdica i el Barça, paral·lelament, firmava un contracte de patrocini per poder culminar l’operació. Amb Aramark, el proveïdor de serveis d’hostaleria i càtering i que es converteix en part de l’accionariat de Barça Vision (el món audiovisual) gràcies a la seva aportació milionària que repara l’impagament de Libero. Així, el club pot garantir el pagament al Leipzig al restablir el fairplay financer. Un pas imprescindible per poder inscriure tots els components de plantilla que permetin iniciar la Lliga a València el dissabte 17 d’agost.

Flick tindrà a partir de dilluns tota la plantilla a les seves ordres un mes després de dirigir el primer entrenament. Fins i tot als tres olímpics que van acabar la seva participació divendres a París. No podrà comptar, però, amb els cinc lesionats.

Notícies relacionades

"Estic molt content de tornar a casa, de tornar amb tota la família, de reunir-me amb companys de la selecció i tinc moltes ganes que comenci tot", manifestava Olmo, que també va expressar que estava "agraït de per vida" amb el Leipzig per no dilatar les converses, culminades dimarts amb la presència de Deco a la ciutat alemanya.

"Polivalència, qualitat, toc", creu que aportarà a l’equip Daniel Olmo Carvajal, nascut a Terrassa el 7 de maig de 1998. Són les virtuts que atresorava quan tenia 10 anys i va fitxar pel Barça el 2008. Se’n va anar el 2014, acabada l’etapa de cadet. Fins al 2020 va pertànyer al Dinamo de Zagreb. En el mercat hivernal de la campanya 2019-2020 va firmar per l’RB Leipzig un contracte que va ampliar fins al 2027. Segons les dades de Transfermartk, el davanter ha marcat 67 gols i ha donat 63 assistències en 309 partits amb els seus clubs.