BOXA

La intersexual Imane Khelif marxa de París amb la medalla d’or

La intersexual Imane Khelif marxa de  París amb la medalla d’or

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica havia convertit el tancament de la jornada olímpica en un dels esdeveniments del dia. Era un combat de boxa de dues dones. Estava en joc la medalla d’or en la categoria de 66 quilos. Però hi havia molt més en joc dins i fora del ring per la condició d’intersexual d’una de les dues.

Notícies relacionades

D’Imane Khelif, la púgil algeriana sobre qui s’han dipositat les mirades des que la italiana Angela Carini es va retirar en el primer combat del torneig, reobrint el debat sobre el gènere del seu rival. Debat polèmic que el COI va voler apaivagar al remarcar que "mai va tenir dubtes" que Khelif i la xinesa Lin Yu-tingla (també finalista en menys de 57 quilos) són dones. Una altra púgil xinesa, Yang Liu, era qui lluitava ahir a la nit davant Khelif al quadrilàter muntat a la pista central de Roland Garros.

Va perdre. Clarament. Els cinc jutges van donar els 10 punts a Khelif en els dos primers assalts, prou diferència perquè es decretés un triomf unànime. Khelif es va recrear en els festejos, feliç, alliberada i reivindicada, i va marxar a coll d’un dels seus preparadors amb desenes de banderes algerianes onejant a les grades. Va ser el segon or del seu país després del de la gimnasta Kaylia Nemour en barres asimètriques.

Temes:

Boxa París