PIRAGÜISME

Nou centèsimes fatals aturen la ratxa espanyola

En una increïble final del K2 500 masculí resolta per ‘photo finish’, Marcus Cooper i Adrián del Río es queden a un sospir del bronze. 

Nou centèsimes fatals  aturen la ratxa espanyola
1
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

La vida en nou centèsimes. Marcus Cooper, que buscava la seva quarta medalla olímpica, i el debutant Adrián del Río es van quedar a això, a un sospir del bronze a la final del K2 500 masculí, decidida per photo finish. Amb Alemanya per davant (or), Hongria (1:27.15), Austràlia (1:27.29) i Espanya (1:27.38) van arribar ahir a la meta gairebé a l’uníson. L’última estrebada de Cooper i Del Río havia sigut imponent. Però no suficient.

Assolava el vent a Vaires-sur-Marne, i els entrenadors miraven a l’horitzó, tintat de núvols negres, intentant desxifrar què es podrien trobar uns palistes els mesos i anys d’entrenament dels quals depenen, en bona mesura, de com pugui respondre l’embarcació a una cosa tan aleatòria. Antía Jácome i María Corbera, les dues esquerranes, van veure el vent bufar rafegós. Van tenir opcions fins als primers 200 metres, quan lluitaven per avançar des de la quarta plaça. Però van acabar sisenes. Avui tindran una altra revàlida cada una pel seu costat i com a rivals: en el C1 200.

Notícies relacionades

Ja sense forces, Carolina García Otero i Sara Ouzande van ser eliminades en la segona semifinal del K2 500, on la neozelandesa Lisa Carrington, icona d’aquest esport, volava junt amb Alicia Hoskin. A la final B, García Otero i Ouzande van veure com la seva embarcació bolcava. No van poder reprimir les llàgrimes.

Pablo Crespo, als 22 anys, i en l’extenuant C1 1000 (és a dir, el quilòmetre en canoa), no va accedir a la final amb el pitjor temps de la seva màniga.

Temes:

París