Attaoui acaba cinquè en els 800 ambuna carrera excel·lent

Attaoui acaba cinquè en els 800 ambuna carrera excel·lent

EFE

1
Es llegeix en minuts
D. R.

Mohamed Attaoui, una de les grans estrelles actuals de l’atletisme espanyol, va acabar el cinquè en la final de 800 més exigent de la història. L’atleta establert a Cantàbria des dels 6 anys va acabar amb 1:42.08, a només quatre centèsimes del rècord d’Espanya que va aconseguir el mes passat.

La carrera va coronar el kenyà Emmanuel Wanyonyi amb 1:41.19 (tercera marca de la història), amb plata per al ja excampió canadenc d’origen sudanès Marco Arop i bronze per a l’atleta algerià Djamel Sedjati. El migfondista espanyol va igualar la cinquena posició d’Adri Ben fa tres anys a Tòquio.

Amb tan sols 22 anys, l’atleta nascut a Beni Melal va emergir la temporada passada quan va estar a punt de passar a la final dels 800 del Mundial de Budapest en el seu debut com a internacional absolut i fa dos mesos es va penjar la plata en l’Europeu de Roma. Integrat a l’estructura d’On Running a les ordres del prestigiós alemany Thomas Dreissigacker, Attaoui arribava a París amb crèdit després de destrossar el rècord nacional de Saúl Ordóñez.

Lluita fins al final

Notícies relacionades

La final es presentava per als interessos espanyols com una dualitat contraposada. D’una banda, estava permès somiar amb les excel·lents prestacions en els últims dos anys i, per una altra, la prova que més ha crescut en les últimes temporades i el nivell dels seus rivals dotava el somni d’un caràcter gairebé quimèric. I la veritat és que va lluitar pel podi fins al final.

Wanyonyi va llançar la carrera amb Attaoui a cua de grup i progressant en l’antepenúltima recta. En la contrarecta va apressar i es va ficar en la batalla per la corda. La seva actuació va ser portentosa i fins i tot va estar a punt de batre el seu rècord nacional. Ha nascut una estrella.