Els EUA s’imposen al Brasil (1-0) i tornen a obtenir la corona

 

 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Brasil i Marta, la seva llegendària jugadora, hauran d’esperen almenys quatre anys més per guanyar el seu primer or olímpic. A París, les nord-americanes de Lindsey Horan van guanyar en pragmatisme les sud-americanes.

Mallory Swanson, en el minut 57, va donar la cinquena medalla d’or per al futbol femení del seu país, que té a més en el seu palmarès quatre Copes del món. Millor, impossible.

Es tractava de la tercera final olímpica entre les dues potències. Les altres dues, a Atenes 2004 i Pequín 2008, van caure del costat nord-americà. La de París, també, malgrat la bona feina del Brasil en el primer temps. En el segon, no obstant, la fogositat de les brasileres es va atenuar i la qualitat dels Estats Units va fer la resta.

Notícies relacionades

La millor futbolista

Marta Vieira, que amb 38 anys està considerada la millor futbolista de tots els temps, va entrar al Parc dels Prínceps després d’haver-se perdut els quarts i les semifinals per sanció (expulsada en la fase de grups contra Espanya). La número 10 havia començat la final a la banqueta per decisió tècnica. Les brasileres van disposar d’alguna ocasió en la recta final per empatar, però els EUA, la seva pitjor adversària, van ser un mur. La dinastia continua.