L’èxtasi de Curry consagra la vella guàrdia dels Estats Units

Els 24 punts i 8 triples del base dels Warriors serveixen per aturar la rebel·lió de França (87-98). Al costat de LeBron i Durant porten el Team USA a conquerir el seu cinquè or consecutiu.

L’èxtasi de Curry consagra la vella guàrdia dels Estats Units
3
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

LeBron James caminava amb les seves sabatilles daurades i, als seus 39 anys i amb els cabells blancs avançant per la seva barba, semblava Judy Garland al Mag d’Oz. Va parlar, va increpar, va defensar, va esmaixar i es va encantar. Ningú va buscar tant com ell el cinquè or olímpic consecutiu per als Estats Units –el tercer del seu compte–, en una ratxa que encara ningú aconsegueix aturar. I ningú ho va interpretar millor que Stephen Curry, en èxtasi en el seu primer èxit en uns Jocs.

Espanya va intentar al seu dia aturar els Estats Units, i ara la que s’enreda a l’alfombra vermella que despleguen les estrelles del Team USA és França, que va perdre la seva segona final olímpica consecutiva, aquesta vegada a casa (87-98), amb un públic entregat i aquest nen de 20 anys i 2,20 m de cames de filferro que marcarà una era, Wembanyama.

En una grada on Carmelo Anthony (tres medalles d’or) i Scottie Pippen (integrant del Dream Team als Jocs de Barcelona 92), s’ho passaven genial recordant glòries olímpiques, els jugadors entrenats per Steve Kerr van sortir més desperts que a la tempestuosa semifinal contra Sèrbia.

Va ajudar que Kevin Durant, que se’n va sortir amb la seva arribant al quart or pel qual tant sospirava, fos per fi titular. O que Booker es llancés a les mans el lideratge anotador mentre LeBron feia el treball brut. Com per exemple, intentar treure de les seves caselles Yabusele, que es prendria la seva particular venjança amb un d’aquells highlights que tant molesten les estrelles. El quatre del Reial Madrid va esmaixar la cistella carregant-se LeBron. Ja va passar al segon quart, amb França, aferrada a Wembanyama i Yabusele, tractant des de la pintura que els Estats Units no se li escapessin. Curry, a més, se sentia alliberat després de retrobar-se amb la seva llum divina la nit de Sèrbia, quan se’n va anar fins als 36 punts.

Inapreciable encara Embiid en un duel molt físic, Yabusele va estar a punt de sortir a coll quan, a l’última jugada abans del descans, li va fer un truc de prestidigitador a Anthony Davis amb una cistella amb efecte que deixava la nit encara oberta (41-49).

Embiid va anotar els seus primers punts (dos tirs lliures) ja al minut 22. Però el Team USA no l’havia trobat gaire a faltar, apanyant-se amb qui volgués apuntar-se. Ho va fer Curry, que amb un triple d’aquells cantats abans d’arribar a la meta va elevar la distància nord-americana. Steve Kerr, sempre assenyat, continuava sense fiar-se’n perquè Yabusele continuava empenyent contra qui fos. Però allà hi havia Curry, sense marques des de l’altre costat de l’oceà, per rebaixar tot ànim de rebel·lió francesa per molt que Wembanyama, impossible de puntejar des de les altures, es fes servir al triple i que Fournier abandonés la seva letargia amb una gran ratxa que va rebaixar el desavantatge a sis punts amb el quart capítol per jugar-se (66-72).

De Colo, als seus 37 anys, s’encoratjava mentre Carmelo Anthony s’aixecava de la cadira perquè no se li escapés res. I el que va fer va ser veure Durant alçar-se. Res importava a Yabusele, que obligava França a continuar creient (79-82, min, 37). Però entre Durant, LeBron i sobretot un Curry en èxtasi (24 punts i 8 triples en la seva primera final olímpica als 36 anys), la vella guàrdia va tornar a negar un aixecament impossible per a qui no viu al cel.

França (87): Ntilikina (0), Cordinier (0), Batum (5), Yabusele (20), Wembanyama (26) –cinc inicial–, Fournier (8), De Colo (12), Lessort (5), Gobert (2), Strazel (3), Coulibaly (6), Albicy (0).

Notícies relacionades

Estats Units (98): Curry (24), Booker (15), Durant (15), LeBron (14), Embiid (4) –cinc inicial–, Edwards (8), Tatum (2), Holiday (6), Adebayo (2), A. Davis (8).

Parcials: 15-20, 26-29, 25-23, 21-26.