Un Barça auster es presenta a la festa del Gamper

La directiva només ha pogut tancar dos fitxatges (Pau Víctor i Dani Olmo) més el de Hansi Flick, l’entrenador alemany que ha de reflotar l’equip i competir amb l’opulent Madrid.

Un Barça auster es presenta a la festa del Gamper
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Se celebra aquest dilluns la cinquanta-novena edició del torneig Joan Gamper (la 59a), tan anodí el número com el dia i el rival, l’AS Mònaco, però jornada especial i simbòlica sempre que serveixu per presentar el Barça 2024-2025, un equip amb menys novetats que mai a la plantilla: dos fitxatges a falta de 20 dies perquè es tanqui el mercat i un canvi a la banqueta que s’augura rellevant.

Hansi Flick és el tercer entrenador de Joan Laporta en tres anys i mig. Va heretar Ronald Koeman, a qui va acomiadar; va córrer als braços de Xavi Hernández, que li va donar una Lliga, però també el va fer fora després de pactar la seva renovació. Flick és la via alemanya que tant apassionava el president en la campanya electoral, i per aquesta via ha encaminat l’equip per mirar de combatre amb l’opulent Reial Madrid, més galàctic i poderós que mai, i de dignificar el nom del Barça en la nova Champions League.

Olmo, amb el 20 de Roberto

Hereta Flick un Barça auster que només ha pogut incorporar Pau Víctor –davanter que estava cedit i pel qual s’han comprat els seus drets al Girona per tres milions– i Dani Olmo, a qui veuran els aficionats amb el dorsal 20. La samarreta que era de Sergi Roberto, a qui ja se li ha acabat el contracte, una de les sis baixes de la plantilla. El Barça li tributarà un acte de comiat demà a l’Auditori, no avui, perquè rebi l’aplaudiment de la grada. Prendrà la seva veu el nou capità. Un altre alemany, Marc André ter Stegen, en la presentació de l’equip (a les 7 de la tarda, una hora abans que comenci el partit contra el Mònaco, que podria ser un futur rival en la competició europea).

Roberto ha acabat el seu contracte, com va acabar el de Marcos Alonso, i van acabar les cessions de Joao Cancelo i Joao Félix, s’ha cedit Oriol Romeu al Girona, s’ha traspassat Marc Guiu (sis milions ingressats) i es gestiona el de Julián Araujo, el defensa mexicà que ha jugat amistosos sense haver sigut presentat, al Bournemouth.

Les sortides s’han compensat amb la tornada dels jugadors cedits i la incorporació massiva de del planter perquè Flick triï el grup amb què afrontarà la campanya. Un grup que és susceptible de patir variacions, no tant de cara al debut de la Lliga (17 d’agost a València), sinó més aviat en el que suposa el veritable inici del curs: la quarta jornada, la primera després que es tanqui el mercat de fitxatges, el 30 d’agost.

Esperant Nico Williams

Fins aleshores, el Barça continuarà creient que pot fitxar Nico Williams. Des del club s’emeten veus d’optimisme, tot i que el davanter avancés que torna a l’Athletic. Joan Laporta està centrat a aconseguir lcontractar-lo després d’encarrilar operacions que alleugen la pressió del fair play i la limitació d’inversió esportiva

Notícies relacionades

Ha tornat Clément Lenglet amb un bon paper en la pretemporada i que no pot seguir pel cost de la seva fitxa i l’amortització del seu fitxatge. Va ser un dels futbolistes a qui Josep Maria Bartomeu va multiplicar els emoluments perquè se’ls rebaixés durant la pandèmia. Deco negociava amb l’agent de Lenglet un ràpid acord per a la seva cessió. També ha tornat Pablo Torre del Girona, com Eric Garcia, flamant or olímpic. Tot just tornar de París va anar a Sant Joan Despí a entrenar-se amb Pau Cubarsí, la seva parella en els Jocs. Fermín López, que va empalmar l’Eurocopa amb els Jocs, tindrà una setmana de vacances. El seu lloc a la plantilla està garantidíssim. I disputadíssim, amb les oposicions dels joves. Álex Valle i Gerard Martín espremeran les seves opcions per aspirar a laterals amb Héctor Fort; Sergi Domínguez ho tindrà difícil per sostenir la seva candidatura per al centre de la defensa.

Els dos Marcs, Casadó i Bernal, s’han consolidat com a parella al centre, sense la competència de Romeu, i davant Pau Víctor s’ha guanyat el lloc per rellevar Lewandowski o per ajuntar-se amb el polonès i reforçar la presència en l’àrea. La futura tornada dels lesionats Frenkie de Jong, Pedri, Gavi i Ansu Fati (també està de baixa Ronald Araujo) limiten molt les futures oportunitats d’Unai, Quim Junyent i Guille i Toni Fernández.