Adeu a un capità exemplar

Sergi Roberto, als 32 anys, se’n va del Barça en un emotiu comiat davant els seus companys i els antics portadors del braçal. Puyol, Piqué i Xavi es van retrobar en l’acte.

Sergi Roberto dice adiós después de una vida en el Barça

Sergi Roberto dice adiós después de una vida en el Barça / NACHO DOCE / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sergi Roberto va dir ahir adeu al Barcelona després d’una vida com a blaugrana. L’últim capità blaugrana, que no ha renovat el contracte que expirava el 30 de juny i passa a ser agent lliure, va ser homenatjat a l’Auditori 1899. Com es mereix un futbolista que s’ha mantingut 18 anys en l’entitat, des que fitxés pel Barça amb 14 anys, sent cadet B. Marxa amb 32. Només ha faltat que pogués fer-ho des del camp, jugant, o amb l’aplaudiment final del públic, que dilluns es va reunir en el Trofeu Joan Gamper a Montjuïc.

Va acudir a l’acte tota la plantilla actual, i a la zona central de l’Auditori reservada per als convidats hi havia tres il·lustres excompanys. Tres excapitans. Predecessors seus. Hi eren Carles Puyol, Gerard Piqué i Xavi Hernández, el seu últim entrenador i el valedor perquè seguís en el Barça. Hansi Flick no és de la mateixa opinió. Xavi hi va acudir amb la seva dona, Núria, i amb el seu fill Dan, abillat amb una samarreta blaugrana i el número 19 de Lamine Yamal. La representació de la directiva va ser raquítica: Joan Laporta amb prou feines va estar secundat pel vicepresident Rafa Yuste i el directiu Joan Soler.

Després de 14 temporades en el primer equip, Sergi Roberto es mantindrà en la memòria col·lectiva pel gol que va fer en la increïble remuntada contra el PSG el 8 de març del 2017. El polivalent futbolista de Reus va marcar el definitiu 6-1 en un dels moments més memorables de la història del club. "Un dels moments inoblidables de la meva carrera", va aconseguir dir amb veu entretallada al llarg d’un discurs que s’interrompia, a l’evocar "aquella nit màgica". Una de les últimes de l’entitat.

El record del debut

"El debut en el primer equip, en la Copa contra el Ceuta, és el dia més important de tots en la meva carrera", va elegir el futbolista (10 de novembre del 2010) perquè en aquell moment veia "culminat el somni de petit que sempre vaig tenir" i a continuació sumava el debut en la Champions, contra el Madrid i davant el Bernabéu, el 27 d’abril del 2011, en la semifinal prèvia a la conquista del títol a Wembley. Amb Pep Guardiola d’entrenador.

Notícies relacionades

Sergi Roberto marxa "eternament agraït" al club de la seva vida i a l’afició. "Amb la seva exigència m’ha fet ser el futbolista que soc avui", va dir sobre els aficionats.

Se’n va després d’haver disputat 373 partits, sent primer capità des de la marxa de Sergio Busquets, i amb 25 títols: 2 Champions, 7 Lligues, 6 Copes del Rei, 2 Mundials de Clubs, 2 Supercopes d’Europa i 6 Supercopes d’Espanya. "Com a president, només tinc paraules d’agraïment pel teu compromís amb el club", va dir Laporta, a qui també se li va trencar la veu al dirigir-se a "una persona exemplar". Cada vegada queden menys futbolistes com Sergi Roberto.