Mestalla examina el Barça real

Flick assumeix «sense excuses» les dificultats que troba perquè era coneixedor de la precària situació del club, que no pot inscriure tots els jugadors, entre els quals hi ha Dani Olmo. Però sí que s’emporta Pedri a València .

Mestalla examina el Barça real
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mestalla revelarà la incògnita de si el Barça és el que va tutejar tres grans del futbol mundial en la gira dels Estats Units o és el Barça que va derrapar amb el Mònaco en la seva tornada a casa i va desanimar la seva afició en directe.

Hi haurà conclusions momentànies, efímeres, en l’ambient de provisionalitat en el qual viuen gairebé tots els equips, amb plantilles agafades amb pinces, amb futbolistes amb dos peus en dos vestidors diferents, amb clubs passant seriosos problemes per inscriure jugadors per les exigents normes de la patronal. El Barça fa temps que va caure en la precarietat, i afegeix un estiu més vorejant el ridícul comptant euros per decidir qui apunta en LaLiga per poder jugar.

L’any passat va haver d’ajornar les fitxes d’Iñaki Peña, Jules Kounde i Marcos Alonso. Ahir va poder afegir Pablo Torre, Iñigo Martínez i Marc Casadó alhora que negocia si els joves poden ser utilitzats com a membres del filial, igual que ja va fer amb Alejandro Balde i Gavi el 2023. Apuntarà només als realment imprescindibles per omplir la convocatòria a 22 o 23 jugadors.

Situació coneguda

"Sabia quina era la situació, ho accepto tot, sense excuses", va dir Hansi Flick sobre les dificultats que condicionen el fet de poder iniciar la Lliga com Déu mana. Ho sabia, però imaginava que s’haurien resolt abans. I sabia, segurament, que no tindria fitxatges però desconeixia que li faltarien tants futbolistes. Gavi estava lesionat, De Jong també. Però no Araujo, Pedri ni Ansu Fati, caiguts durant l’estiu, i amb Fermín, Eric Garcia i Pau Cubarsí allargant la seva estada a París fins al final.

L’única satisfacció és la recuperació de Pedri, amb poques sessions amb el grup després de lesionar-se al genoll en l’Espanya-Alemanya de l’Eurocopa. "Pedri és un jugador molt especial, que aconsegueix canviar l’equip completament. Ens pot ajudar molt a València", va dir l’entrenador. Per contra, Dani Olmo no viatjarà. El tècnic va recordar que porta poques sessions de treball.

"És important que els futbolistes estiguin disponibles perquè els necessitarem a tots, però primer han d’estar ben entrenats perquè ens puguin ajudar", va adduir. L’altre motiu, segurament previ, és que Olmo no estava inscrit. Lamine Yamal i Ferran Torres, per exemple, amb prou feines compten amb un parell de sessions més. Pedri no ha intervingut en cap dels cinc amistosos que acumulen els altres. Cas de Clément Lenglet, a Sant Joan Despí des del primer dia, i inscrit malgrat que no es compta amb ell.

"Estic content amb la plantilla que tinc. Quan vaig firmar, sabia que no seria fàcil. Però confio completament en el club. Quan els lesionats tornin, estic convençut que serem un equip molt fort", va vaticinar Flick, somiant amb la incorporació de De Jong i Gavi, els quals no apressarà. "Gavi té 20 anys. Podrà jugar 10 o 15 anys més i cal cuidar-lo", va apuntar.

Baraja té altres problemes

El tècnic alemany assumeix les contrarietats amb la bona cara que va mostrar a l’analitzar les circumstàncies que envolten l’estrena del Barça contra un València entrenat per Rubén Baraja i que digereix altres contrarietats; en el seu cas, les possibles marxes de Giorgi Mamardashvili i Javi Guerra. La seva pretemporada ha sigut pitjor que la blaugrana, i el mal humor s’ha instal·lat de manera perenne a Mestalla contra el propietari, Peter Lim, i els seus sequaços. La visita del Barça farà aglutinar els ànims.

Notícies relacionades

"Sabem que a València hi ha un clima molt especial", va dir Hansi Flick, donant-se per informat de les virtuts futbolístiques de l’onze valencià, i de l’ambient que s’espera. L’hi va poder explicar Thiago Alcántara abans de marxar. L’exjugador va tancar la seva etapa de col·laborador i torna cap a Liverpool. El substitueix Arnau Blanco, tècnic del planter durant 11 anys.

"Esperem aquest partit amb moltes ganes", va afegir Flick, que confia a oferir un Barça diferent del que tan cansat estava contra el Mònaco.