El nou Girona no ha canviat

Amb mitja alineació diferent respecte a la temporada passada, el conjunt blanc-i-vermell conserva les senyes d’identitat. El jove holandès Misehouy, que debutava, va reparar la distracció de Blind en el gol que va avançar el Betis.

El nou Girona no ha canviat
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb mig equip nou, el Girona continua sent el mateix equip que va sorprendre la passada campanya. Independentment del resultat, un punt satisfactori al camp del Betis pel frenesí del final del partit, que va poder decantar la victòria per a qualsevol costat. Li devia semblar massa poc, segurament, al Girona, que va acabar instal·lat a la meitat de camp verd-i-blanc i gaudint de les millors ocasions després d’un xut de Chimy Ávila al pal i altres xuts als núvols dels bètics.

Un jove neerlandès atent de 19 anys va reparar l’error d’un neerlandès veterà descurat de 34 anys, protagonistes l’un i l’altre dels dos gols. Daley Blind va perdre la pista de Marc Bartra en el primer córner del partit, cosa que va permetre avançar-se al Betis i Gabriel Misehouy es va colar sigilosament per establir els fonaments d’una remuntada que no es va produir en un partit típic d’anada i tornada per començar una competició en què corre més el cap que les cames.

La mateixa defensa

El Girona encara està en reconstrucció, sobretot a partir del centre del camp, però conserva les senyes d’identitat de l’equip ambiciós que va trencar sostres la passada campanya. Gairebé només era reconeixible mig equip: la rereguarda, amb Gazzaniga i la defensa titular. A partir de Yangel Herrera, els altres eren nous. Però la mà que guia l’equip és la mateixa. Els mecanismes practicats en els entrenaments van permetre en tot moment la sortida ofensiva, sobretot per les bandes, que tant preconitza Míchel Sánchez.

Romeu no és Aleix Garcia i des d’aquesta diferència l’equip haurà d’interpretar les pautes del seu nou i antic migcampista, més dotat per a la contenció que per a la construcció. Amb no tanta passada, més mal desplaçament i mires més curtes, Yangel ha de codificar la seva parella i Iván Martín, pel centre, s’haurà d’adaptar –i conèixer alhora– a Bryan Gil i Abel Ruiz. L’ariet, igual que Miguel, han passat en una setmana de jugar en l’Espanya olímpica a estrenar-se amb el Girona sense haver participat en cap assaig previ. No serà un procés immediat. Si no juguen els nouvinguts ho faran d’altres: els Van de Beek, Misehouy, Miovski, anunciat ahir, o els futurs centrecampista, extrem i davanter que ha demanat Míchel.

De lateral a ariet

El Girona es va projectar bé cap endavant, abans i després del gol que tan aviat va encaixar, en un córner en què Bartra es va escapolir de Blind gràcies als moviments estratègics. La novetat més gran del Betis, insuficient per alterar la seva estabilitat, és la insòlita reconversió d’Aitor Ruibal, que ha passat de ser el lateral dret al davanter centre. Una responsabilitat més gran. Més fàcil li va resultar la reformulació d’extrem a lateral, canvi operat també en el Betis. El fantàstic peu de Fekir sobresurt més en l’equip verd-i-blanc, que ha perdut alguns nivells de qualitat amb les baixes.

A Pellegrini el va complaure el primer temps, però a Michel el va irritar profundament, i en el descans va fer la primera tanda de canvis. Van ser tàctics: va avançar Miguel a la mitjapunta per reduir així la nòmina de defenses a tres i va potenciar la sortida de Blind. Després van ser humans: va retirar Portu, un revulsiu que no va tenir pes de titular, i Romeu, que encara no és qui va ser, i Yangel Herrera a continuació.

La canalla va revolucionar el partit a força d’imprimir una marxa més al joc de l’equip. Iker Almena va accelerar les incursions per la banda dreta que havien perdut gas amb el xiulat Gil pel seu passat sevillista i al desconegut Misehouy ningú el va detectar amb tots els ulls seguint el del planter quan es va colar a l’àrea. La segona vegada el van agafar i li van interceptar la rematada.

Miovski, el vuitè fitxatge

El davanter macedoni Bojan Miovski és el vuitè fitxatge del Girona. El jugador ve a cobrir el forat que va deixar l’ucraïnès Artem Dovbyk, traspassat per prop de 40 milions al Roma. Miovski costarà 5 milions més variables.

Notícies relacionades

Miovski, de 25 anys, fa 1,89 metres, és internacional amb la selecció de Macedònia del Nord i ha firmat per quatre temporades (fins al 2028). El Girona ha apostat per ell al valorar les dades del seu rendiment a Escòcia, amb 44 gols i 7 assistències en dos cursos a l’Aberdeen.

Arriba preparat per jugar. Ha participat en les dues primeres jornades. Va jugar sencer el primer partit i va sortir a saludar i a acomiadar-se de la seva afició en el segon.