Vinícius no tanca la porta a una oferta seductora de l’Aràbia

El Reial Madrid considera que hi ha «perill real» que el brasiler acabi marxant al futbol saudita, on li ofereixen 1.000 milions d’euros per 5 anys.

Vinícius aixeca la Supercopa d’Europa, dimecres. | JENNIFER LORENZINI / REUTERS

Vinícius aixeca la Supercopa d’Europa, dimecres. | JENNIFER LORENZINI / REUTERS

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

L’oferta irrefusable del fons d’inversió saudita a què Vinícius Júnior ha donat el vistiplau ha enrarit l’ambient en el Reial Madrid. Una operació de llarg recorregut que obre una partida d’escacs entre el club blanc, els saudites i el jugador brasiler, que ja s’ha posicionat no tancant la porta a una eventual sortida del club.

Vinícius té contracte amb el Reial Madrid fins al juny del 2027. És a dir, que a finals del pròxim estiu faltaran dues temporades perquè conclogui la seva vinculació amb el conjunt blanc. L’Aràbia Saudita serà la candidata única, i gairebé institucional, perquè està sent promocionada per la mateixa FIFA per organitzar la Copa del Món del 2034, l’edició posterior a la d’Espanya, Portugal i el Marroc (més l’afegit de l’Argentina, l’Uruguai i el Paraguai). Així que els saudites tenen temps de sobra per seduir el brasiler, que per a la data de celebració del seu Mundial tindrà 34 anys.

Per això, aquesta aproximació de la Lliga Professional Saudita a Vinícius s’ha rebut en el Reial Madrid amb preocupació. No és un caprici oportunista dels xeics àrabs, com sí que ho han pogut ser els fitxatges de Cristiano i Benzema. Es tracta d’una aposta estratègica que a les oficines del Madrid veuen amb inquietud perquè creuen que hi ha "perill real" que es pugui concretar, segons afirmen a aquest diari fonts del club. El primer pas era sondejar el jugador, que davant la desorbitada oferta que va rebre, cinc temporades a raó de 200 milions d’euros anuals, lluny de rebutjar l’oferiment, va emplaçar els saudites a posar-se en contacte amb el Reial Madrid.

Vinícius va advertir que es troba "feliç i compromès" en el seu club, però va obrir la porta davant les dimensions de l’oferta i va deixar la pilota a la teulada del club blanc. Però Florentino va ser categòric i va remetre el fons d’inversió saudita a la clàusula de rescissió de mil milions d’euros que va firmar el jugador.

El pagament de la clàusula

Els saudites van iniciar aquest primer acostament amb la intenció de conèixer la disponibilitat del club a assumir una hipotètica sortida del brasiler amb el pagament d’un traspàs negociat. Una xifra que els mateixos saudites no contemplaven que fos inferior a 350 milions. Tanmateix, des de les oficines del Bernabéu es va insistir a emplaçar-los a pagar la clàusula.

La maniobra va obtenir l’efecte pretès per al fons d’inversió, que va obtenir resposta als seus dubtes. D’una banda, Vinícius va obrir la porta a sortir davant l’oferta marejadora i, de l’altra, com sospitaven, el Madrid es va tancar en banda a negociar el seu traspàs. Escenari del qual el brasiler surt una mica debilitat davant el madridisme al mostrar la seva disposició a estudiar l’oferta. En el cas que l’extrem brasiler hagués rebutjat l’oferta, el Madrid no hauria tingut notícies de l’interès com sí que ha passat.

Notícies relacionades

En el Madrid esperen que la Saudi Pro League dediqui un temps per fer una oferta formal pel fitxatge del futbolista, sabent que es tracta d’una cursa de fons en la qual el temps correrà a favor dels àrabs. De fet, no esperen que es produeixi un nou moviment fins avançada la temporada, i com més a prop de l’estiu, més a favor seu perquè es començarà a parlar de la negociació del Reial Madrid de renovar el brasiler.

A les oficines del Bernabéu hi ha executius que creuen que darrere d’aquest moviment hi ha una maniobra de l’agent del jugador, Frederico Pena, amb l’objectiu d’anar preparant el terreny de cara a una negociació per renovar el seu contracte. Però la realitat és que la venda de Vinícius per la quantitat més elevada mai pagada per un jugador podria ser una altra arma financera per a Florentino Pérez.