Bagnaia guanya i iguala Jorge Martín en el Mundial

El bicampió va guanyar amb molta facilitat a Spielberg la carrera a l’esprint. ‘Martinator’ es va despistar, però va ser segon gràcies a una caiguda de Marc Márquez.

3
Emilio Pérez de Rozas

Continua la lluita, continua lapugna, això no s’atura, acabem de superar, simplement, l’equador del Mundial de MotoGP i l’italià Pecco Bagnaia i l’espanyol Jorge Martín, tots dos amb Ducati, tornen a estar empatats a punts (250) com sol ser habitual entre els dos candidats, que ja es van disputar fins a l’última carrera, el títol de l’any passat.

Martinator, que ahir sortia des de la pole position al Gran Premi d’Àustria, que se celebra al preciós i luxós traçat de Spielberg, tenia tres punts d’avantatge sobre Bagnaia a l’apagar-se el semàfor vermell i, sota la bandera de quadres, el bicampió italià de MotoGP el va esborrar del seu compte guanyant-li la cursa a l’esprint i tornant a empatar-lo a punts en el Mundial de pilots.

Martín va tenir la sort que un excel·lent Marc Márquez (Ducati), que es va enganxar als dos favorits tot just començar la prova a 14 voltes d’aquest dissabte, va tornar a caure (aquesta ja és la 16a caiguda de la temporada), a meitat de carrera, quan mantenia una de comodíssima segona posició, una mica lluny de Bagnaia, que ja dominava la prova i també separat de Martinator, que va ser castigat amb una long lap a per haver-se saltat un revolt a l’inici de la prova.

Absurda caiguda de MM93

Caigut MM93, de manera incomprensible (fa la sensació que la ment del vuit vegades campió del món està ja instal·lada en el seu prometedor i esperançador 2025, amb la Ducati oficial), Martín va treballar per assegurar-se la plata al podi de l’esprint, cosa que va aconseguir, no sense gran esforç, ja que un batallador Aleix Espargaró (Aprilia) va veure recompensat el seu excel·lent treball amb un altre podi més dissabte. El pilot de Granollers va ser un altre que es va beneficiar de la caiguda del més gran dels Márquez.

«La victòria de dissabte està molt bé, sí, però més impressionant em sembla el 1.28.7 que hem fet quan estàvem lluitant Jorge (Martín) i jo a l’inici de la prova, ja que és molt més ràpid que la pole de l’any passat aquí, fet que demostra com de ràpid estem anant», va comentar un Bagnaia satisfet pel treball ben fet. «No crec que l’autèntic GP de diumenge sigui tan fàcil». «Per a mi, més que aquesta victòria, l’important és tot el que hem corregut, ja que hem rodat moltíssim més de pressa que l’any passat, cosa que demostra que ràpids estem sent, tots»

Martín, per la seva banda, va reconèixer que, potser, sense la badada i posterior penalització amb la long lap «potser, no ho sé, hauria tingut alguna possibilitat de poder haver superat Pecco (Bagnaia) en la part final de la prova, però està bé acabar segon, sí, ja que ens manté en la baralla pel títol».

Per la seva banda, la sorpresa de la jornada va ser la d’Aleix Espargaró, que, havent caigut Marc Márquez, va acabar còmodament en tercer lloc. «La veritat és que és per estar molt, molt, content, tant com els triomfs aconseguits a les curses llargues de diumenge, ja que no m’esperava rendir tan bé en un circuit que mai ha sigut agradable per a mi», va comentar el pilot de Granollers.

Classificació de la carrera disputada a l’esprint: 1. Pecco Bagnaia (Ducati), 20 minuts 59.768 segons; 2. Jorge Martín (Ducati), a 4.673 segons; 3. Aleix Espargaró (Aprilia), a 7.584 segons; 4. Enea Bastianini (Ducati), a 9.685 segons i 5. Jack Miller (KTM), a 10.421 segons.

Mundial de pilots: 1. Pecco Bagnaia (Itàlia), 250 punts; 2. Jorge Martín (Espanya), 250; 3. Enea Bastianini (Itàlia), 198; 4. Marc Márquez (Espanya), 179, i 5. M. Viñales (Espanya), 130.