Márquez anima un Gran Premique torna a guanyar Bagnaia

Les tres Ducati oficials 2024 van tornar a dominar i van pujar al podi (gairebé) pel mateix ordre de sempre: Pecco, Martín i Bastianini. Marc va remuntar del tretzè lloc al quart.

Márquez anima un Gran Premique torna a guanyar Bagnaia
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Continua la Copa Ducati al Mundial de MotoGP. Pecco Bagnaia, Jorge Martín i Enea Bastianini, tres Desmosedici d’aquest any, tres pata negra 2024, van tornar a copar els tres primers llocs del Gran Premi d’Àustria, que es va disputar en el preciós i luxós traçat de Spielberg davant 67.271 espectadors. Això significa que Bagnaia ha trencat l’empat amb Martinator i ja és líder en solitari, però només amb un avantatge de cinc punts: 275 contra 270.

Aquests tres primers llocs de Ducati, que és la vuitena vegada consecutiva que ho aconsegueix aquesta temporada, va ser la tònica de les 28 voltes. Se’n van anar, es van escapar, es van apropiar els dos favorits, Bagnaia i Martín, de la carrera, dominant la sortida, el conflictiu primer revolt, i es va acabar tot.

"Estic content amb el segon lloc, estic satisfet de no haver comès errors, de continuar enganxat a Pecco en la baralla pel títol, però estic bastant decebut, frustrat, perquè vaig pensar que podia lluitar amb Bagnaia fins al final. Però la temperatura dels meus pneumàtics s’anava disparant de tant en tant i no em vaig atrevir a forçar", va comentar Martinator, que va felicitar Bagnaia pel seu absolut domini de la situació.

"Va ser, sens dubte, una carrera dura, pel traçat, que no tolera un sol error, recta, revolt, recta, revolt. És molt exigent i, tot i que controlava els temps i la distància respecte a Jorge, la veritat és que un error m’hagués fet perdre la carrera", va comentar Bagnaia, que suma ja tres doblets (victòria dissabte a l’esprint i diumenge en el GP), a Mugello (Itàlia), Assen (Països Baixos) i, ahir, a Spielberg (Àustria).

Amb Valentino

Bagnaia va ser rebut a peu de pista per Valentino Rossi, nou vegades campió del món i propietari de l’Academy on s’entrena Bagnaia. "Només tinc agraïment cap a Val, que continua estant pendent de nosaltres i ens ajuda sempre. No només amb les seves instal·lacions i consells, sinó, sovint, amb la seva presència, com aquí a Àustria".

Això pel que fa al podi, als guanyadors, als tres primers, als amos de les tres Desmosedici oficials el 2024. Però el gran protagonista d’ahir va ser, sense cap mena de dubte, Marc Márquez (Ducati). L’únic que va aixecar el públic dels seus seients. L’únic pel qual val la pena pagar una entrada o asseure’s davant el televisor a disfrutar veient-lo córrer, veient-lo arriscar en cada frenada, en cada revolt, a cada inclinació, en cada avançament.

MM93, que arrencava des de la tercera posició de la primera fila de la graella de sortida, al costat de Martín i Bagnaia, va cometre un error –"meu, meu, meu"– perquè no va saber activar bé l’artefacte conegut com a device: el dispositiu d’altura que baixa la suspensió davantera de la moto per reduir l’impacte de l’aire a la cúpula, per tenir més penetració i arrencar millor. No va funcionar.

Aquest error humà ("tot va ser fruit del descontrol que vam patir a l’haver de tornar a muntar el pneumàtic davanter a ultimíssima hora al trencar-se la vàlvula a la mateixa graella, creant un caos total") va impedir que el vuit vegades campió del món es concentrés a la sortida i, sobretot, arrenqués amb prou confiança per arribar al primer revolt de dretes ficat en el grupet davanter. MM93 es va entretenir en l’arrencada, va xocar amb Jack Miller (KTM) i Franco Morbidelli (Ducati), cosa que el va retardar encara més en el primer revolt.

Total, que Márquez va travessar la meta en 13a posició en la primera volta i, a partir d’allà, va començar el recital, superant un rere l’altre tots els seus rivals: Pol Espargaró (KTM), Miguel Oliveira (Aprilia), el seu germà Àlex (Ducati), Morbidelli (Ducati), Aleix Espargaró (Aprilia), Viñales (Aprilia), Bezzecchi (Ducati) i Binder (KTM), forçant, en la seva pressió, que Miller caigués en un intent desesperat de no ser avançat.

Notícies relacionades

Com sol dir sempre Marc Márquez, quan no pots guanyar, quan no pots pujar al podi, almenys la victòria que pots aconseguir és la de fer disfrutar els espectadors, els televidents, els aficionats amb el teu pilotatge agressiu. I això va ser el que va fer ahir MM93, ja que, sense ell, la carrera hagués sigut de les més avorrides de la temporada.

I només un detall més. Márquez va tornar a ser el millor amb una Ducati de l’any passat. MM93 va ser el guanyador de l’altra carrera, la primera Ducati 2023 davant les poderoses 2024 i la resta de KTM, Aprilia, GasGas i Yamaha.