Ancelotti s’enfada amb les estrelles i demana un canvi d’"actitud"

El Madrid va començar malament la Lliga. Va cedir un empat inesperat a Son Moix que va ocasionar les primeres queixes públiques del tècnic italià contra l’equip.

Ancelotti s’enfada amb les estrelles i demana un canvi d’"actitud"
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Madrid galàctic, sense cap rival, que s’havia de menjar la Lliga en un passeig celestial no va aparèixer. Ja el primer dia, i amb aquest empat contra l’excel·lent nou Mallorca de Jagoba Arrasate, s’han detectat les costures en el megaprojecte d’estrelles que ha entregat Florentino Pérez al tècnic Carlo Ancelotti. Amb un gol, i de Rodrygo, l’equip blanc no en va tenir prou per guanyar a Son Moix perquè va tirar la segona meitat i gairebé perd el partit contra el conjunt balear, que es va recolzar en Muriqi per segellar l’empat i obrir les primeres esquerdes entre Ancelotti i la seva col·lecció d’estrelles que es van quedar seques. Ni Mbappé, ni Vinícius, ni Bellingham –els dos últims van ser substituïts– van marcar la diferència en l’estrena de lliga.

Acabat el partit, consumada la decepció del Madrid galàctic, Ancelotti va alçar la veu. No va cridar. Però al tècnic italià se li va entendre tot, ja que veu com una seriosa patacada aquest empat a Son Moix. Carletto parlava per a la premsa, tot i que, en realitat, s’estava adreçant als seus jugadors, que no van entendre el tipus de partit que havien de jugar contra l’ordenat i entregat equip d’Arrasate. "No vull posar excuses", va començar dient Ancelotti. "No estem contents, es podia fer molt millor. D’aquest partit se’n pot aprendre molt perquè ha sigut molt clar on podem tenir problemes", va assegurar.

Sense equilibri

I el problema, sobretot, rau en la falta de compromís defensiu de les seves estrelles. Ancelotti no va donar noms. No feia falta tampoc. "En la segona part ens ha faltat equilibri. És un partit que hem pogut perdre per falta d’equilibri", va reconèixer l’entrenador blanc. "Som un equip molt ofensiu i l’equilibri defensiu és una part fonamental", va afegir el tècnic, al qual es va criticar que fes tard els canvis per activar un Madrid que es va descontrolar en la segona meitat. Modric va entrar per Tchouaméni (m. 63) i després va ordenar una triple substitució: Güler per Bellingham, Brahim per Vinícius i Lucas Vázquez per Carvajal.

Els tres nous van trepitjar la gespa de Son Moix en el minut 88 amb poc temps per reconnectar el campió de Lliga. "Cada un té la seva opinió sobre els canvis. Són petits detalls. Pot ser que fossin tardans o no", es va limitar a respondre l’italià.

Desídia blanca

Notícies relacionades

No era un problema que els canvis s’haguessin fet tard, afirmava Ancelotti. El veritable problema del Madrid va raure en el desequilibri defensiu que va mostrar perquè l’equip es va partir amb massa facilitat. "L’aspecte defensiu no ha sigut bo. Ens ha costat robar la pilota, fer pressió després de les pèrdues. Quan es parla de l’aspecte defensiu es parla, sobretot, del compromís col·lectiu", va recalcar l’entrenador blanc. Va detectar desídia en l’esforç a l’hora de recuperar la pilota i això va desencadenar que el Madrid es partís de manera perillosa, i va estar fins i tot a punt de perdre el partit.

"El problema ha sigut que l’equip estava molt obert. No és un problema físic o mental sinó de compensar. L’equilibri es troba amb els jugadors que pensen el mateix quan cal recuperar la pilota", va insistir Ancelotti en una claríssima estirada d’orelles a les seves estrelles.