David Alonso, estrella de Moto3

Té 18 anys, és espanyol però corre amb bandera colombiana perquè la seva mare és de Medellín. Corre com només corren els campions.

David Alonso, estrella de Moto3
1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

S’ha dit massa vegades i, per tant, és possible que el terme hagi perdut ja vigència, valor. Cert, s’ha fallat massa vegades en el pronòstic, però aquesta vegada tothom coincideix en el fet que el colombià de Madrid David Alonso, de 18 anys, líder destacat del Mundial de Moto3 i descobert per Jorge Martínez Aspar, és el següent. L’escala de color ja està servida: Marc Márquez, Pedro Acosta i David Alonso. No ho dubtin. Alonso, nascut a Madrid però que corre sota bandera colombiana, la nacionalitat de la seva mare, va guanyar diumenge, a Àustria, el seu setè GP de la temporada quan només s’han celebrat 11 carreres. És líder del Mundial amb 71 punts sobre Iván Ortolá.

Tot sembla indicar que Alonso polvoritzarà el rècord de Valentino Rossi, en 125cc (1997), d’11 victòries i el de Marc Márquez, el seu ídol, que en va sumar 10, en Moto3, el 2010. "Només hi ha una manera de no aconseguir aquest rècord", em va dir David en la conferència de premsa de Spielberg, a la qual només acudim cinc periodistes. "I és pensant en ell. Quan penses en rècords personals, pots despistar-te de l’objectiu: el títol. Som aquí per ser campions, no per sumar victòries o trencar barreres".

Notícies relacionades

Alonso només té un ídol: Marc Márquez. "El consell més important que m’ha donat el Marc: no et saltis cap fase del teu aprenentatge. Corre i guanya el títol en totes les categories, que, al final, l’únic que ens queden són els títols".

Alonso, diumenge, quan va guanyar brillant va fer dues celebracions per als seus. Una va ser un ball. I l’altra va ser el senyal d’enviar tothom ¡a dormir!, que ha popularitzat el nord-americà Stephen Curry, estrella de l’NBA, jugador dels Golden State Warriors i recent or olímpic a París. "¡M’encanta aquesta broma!, m’agrada molt aquest gest, és molt graciós", explica.

Temes:

Moto3 Motos