El Mallorca frustra i frena el Madrid dels ‘galàctics’

El gol inicial de Rodrygo va quedar equilibrat en la segona meitat amb un cop de cap de Muriqi que va provocar el desengany blanc. El francès no va marcar.

El Mallorca frustra i frena el Madrid dels ‘galàctics’
3
Es llegeix en minuts

Ancelotti va començar la Lliga amb una freqüència de xiclet mastegat per sobre del que s’esperava. El Reial Madrid de les estrelles, a qui els superordinadors donen com a campió abans de jugar, va patir i va ensopegar contra el Mallorca, que va igualar amb Muriqi un gol de Rodrygo. Son Moix va tornar a ser un feu incòmode que va inaugurar l’era Mbappé amb la sensació que l’equip blanc és encara un equip dividit. Defensa i atac juguen en realitats diferents en què es prioritzen les individualitats. Suficient per resoldre la majoria de partits, però no per resoldre les interferències que Arrasate va detectar.

Xiulets a Vinícius

El Reial Madrid de Mbappé és una franquícia itinerant. Un xou que desencadena l’atenció mediàtica i que ha convertit la Lliga en una competició de tots contra el conjunt blanc. Nadal, Scaloni i Rudy Fernández, que va fer la sacada d’honor, van presenciar a Son Moix l’estrena de l’all-star madridista. Ancelotti va repetir l’onze que va guanyar la Supercopa.

El campió de Lliga va ser esquerrà en la creació. Amb Vinícius com a cervell i a qui la la nova temporada ha rebut com l’anterior, amb xiulets en cada toc, que són la seva gasolina. Records de Maffeo, Raíllo i Vietnam. Va sortir el Mallorca d’una manera que es repetirà moltes vegades contra els madridistes. Mossegant i buscant la sorpresa per guanyar oxigen. Un cop amb l’esquerra de Samú Costa va acovardir els visitants.

«Els seus extrems no baixen»

A diferència dels atacs elèctrics de cursos anteriors, l’equip blanc va quallar possessions molt llargues. D’aquesta manera va marcar al Mallorca amb un cop de taló de Vinícius dins de l’àrea, que, després de dos intents, va servir una pilota que Rodrygo va convertir en la seva reivindicació. El brasiler sobreviu gràcies al 4-3-3 i espera fer-ho en qualsevol combinació.

Va poder marcar un doblet que va frustrar Greif. Rosca per destapar el resultat d’un partit que es va igualar després de la pausa d’hidratació, quan el Mallorca va entendre la instrucció de Jagoba Arrasate: «Cal girar i aprofitar que els seus extrems no baixen». Perquè si alguna cosa li falta de moment a aquest Reial Madrid és el bon ús de la passada de seguretat. Els vermells van acabar mereixent l’empat i recordant al seu contrincant que en futbol defensar és una obligació, no un dret.

L’encarregat de l’advertència va ser Muriqi, que va estar a prop d’aprofitar un error de Courtois, a qui va batre després del descans amb un cop de cap letal. El jugador kosovar va destapar el pot de les essències amb un cop de cap de ‘9’ pur després d’un córner executat a la perfecció per Dani Rodríguez. Ancelotti es va desesperar a la banda. Demanava que els seus tanquessin les enormes distàncies que hi havia entre línies.

Equip dividit

Samú Costa i Asano van despullar un Reial Madrid dividit en què els quatre de dalt semblaven d’un conjunt diferent de la timorata rereguarda. La rematada de Muriqi va despullar la falta de contundència de Rüdiger, que ha començat la temporada amb un conflicte d’identitat que el fa substituir les seves tasques defensives per avanços que no porten enlloc. Si alguna cosa feia bé el Reial Madrid la passada temporada era controlar el tempo dels partits. A Mallorca, just la nit en què s’estrenava Mbappé, es va desorientar al no trobar la ruta adequada. I el francès es va quedar sec.

MALLORCA (1): Greif, Maffeo, Valjent, Raíllo, Mojica, Omar Mascarell, Sergi Darder, Samú Costa, Asano, Muriqi i Dani Rodríguez. Tècnic: Jagoba Arrasate. Canvis: Antonio Sánchez per Dani Rodríguez (m. 67); Larín per Asano (m. 72); Morlanes per Sergi Darder (m.72); Copete per Omar Mascarell (m. 90 +3).

REIAL MADRID (1): Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy, Valverde, Tchouaméni, Bellingham, Rodrygo, Mbappé i Vinícius. Tècnic: Carlo Ancelotti. Canvis: : Modric per Tchouaméni (m. 63); Güler per Bellingham (m. 88); Brahim per Vinícius (m 88); Lucas Vázquez (m. 88);

GOLS: 0-1 (m. 13), Rodrygo; 1-1 (m. 53), Muriqi. ÀRBITRE: Soto Grado, castellanolleonès.

TARGETES GROGUES: Arrasate (m. 45 +3); Maffeo (m. 45 +3).

Notícies relacionades

TARGETA VERMELLA: Mendy (m. 90 +6)

ESTADI: Son Moix. ASSISTÈNCIA: 23.010 espectadors.

Temes:

Benzina Vietnam