El ‘race village’, dos mesos d’oci amb l’excusa de la vela

L’espai de 25.000 metres quadrats del Moll de la Fusta serà l’epicentre de l’entreteniment entorn de les regates de la Copa Amèrica. El recinte acollirà activitats de música i altres esdeveniments culturals i de restauració i un ‘speaker’ narrarà la competició en directe.

Preparatius a les instal·lacions del race village, ahir. | JORDI OTIX

Preparatius a les instal·lacions del race village, ahir. | JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Dues hores abans del començament de les regates, el race village obrirà les portes. Ho farà per primera vegada demà dijous, coincidint amb la celebració de la preliminar, que dona inici a la 37a edició de la Copa Amèrica de vela a Barcelona. I si hi ha una cosa en que la capital catalana és imbatible és en la convocatòria de cites gastronòmiques, concerts, fires culturals i altres de semblants. Els 25.000 metres del Moll de la Fusta estan pensats per involucrar els ciutadans i els visitants en una competició esportiva poc arrelada encara a casa nostra, però atrets pels restaurants, la música i les activitats.

Amb un breu parèntesi del 26 al 28 d’agost, l’espai estarà obert més de dos mesos de les dotze del matí a les deu del vepres (divendres i dissabtes fins a les onze de la nit). Els operaris remataven ahir els preparatius perquè tot estigués a punt. "Creiem que l’oferta gastronòmica és molt variada, ja que canviarà constantment", descrivia en un recorregut per les instal·lacions el director d’operacions a terra d’America’s Cup Event (ACE), Óscar Gallego, referint-se al fet que els restauradors s’alternaran en funció dels dies de la setmana i que arribaran als 40 professionals.

S’ha declarat un espai lliure de plàstics, així que es convida a portar una ampolla pròpia i recarregar-la a les fonts d’aigua disposades pel village, a més d’apostar pels proveïdors locals, "en pràcticament un cent per cent, ja que a Catalunya hi tenim de tot", afirma Gallego. En dos dels estands s’oferirà producte fresc comprat al mercat de la Barceloneta, que es cuinarà allà mateix.

Actes a l’escenari

Un enorme escenari presideix el Moll de la Fusta amb els logos i colors de la Copa Amèrica. S’hi faran, per exemple, totes les cerimònies de lliurament de premis i altres presentacions. Està per veure si durant les primeres setmanes n’hi haurà prou amb les cobertes d’ombres artificials que s’han preparat, més enllà de les palmeres que hi ha distribuïdes pel recorregut.

Els visitants es trobaran amb una Plaça de la Vila que simula qualsevol de les que hi ha al Mediterrani, segons els organitzadors. La Fundació Barcelona Capital Nàutica també presentarà una exposició sobre la tradició marítima de Catalunya. La resta de patrocinadors (marques de begudes, rellotges, cosmètica, cotxes, etc.) han programat activitats més o menys vinculades a la nàutica i a la Copa Amèrica. Els estands són variats i s’ha instal·lat un estand de cantonada (corner) on s’expliquen els racons d’aquesta competició tan mítica.

Notícies relacionades

Al cap i a la fi, el race village ha de servir de pol d’atracció perquè la gent s’enganxi a la Copa. A més, un speaker narrarà cada dia la regata que s’estigui celebrant en directe, al costat de les enormes pantalles que hi ha disposades al llarg de tot el recinte. I s’organitzaran xerrades d’experts i esportistes per fer fàcil el seguiment de l’esdeveniment.

Una altra novetat és que obrirà la base de l’equip espanyol Sail Team BCN, que aquesta vegada competeix amb dones i joves. La seva presència al Moll de la Fusta també aspira a arrossegar nous adeptes.