Un trist Espanyol cau a Valladolid en la seva tornada a Primera

«La primera part és per oblidar. Ens ha faltat joc. És impossible guanyar jugant com en la primera», va dir Manolo González, tècnic blanc-i-blau.

Un trist Espanyol cau a Valladolid en la seva tornada a Primera
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Per començar, una derrota. Va perdre l’Espanyol en un partit que mai va sentir seu. Va perdre perquè quan se’n va voler adonar ja era tard. I queia a Valladolid quedant-se sense resposta futbolística, malgrat que Manolo González, el seu entrenador, va modificar la seva pissarra en diverses ocasions. Tot va ser estèril. I el gol de Raúl Moro, que va comptar amb la col·laboració gens desitjada de Sergi Gómez, va castigar el mal partit periquito.

Comença amb una derrota en el seu retorn a Primera i li queda molta feina per fer al tècnic periquito per reconstruir un equip que no va tenir identitat pròpia. Acabada la primera i caòtica primera meitat, l’equip blanc-i-blau encara tenia algun motiu d’esperança. El marcador era ajustat. La derrota era mínima tenint en compte el míser joc ofert en el seu retorn a Primera Divisió. Va ser un miratge.

"Espessos" i sense gol

Ja en el quart d’hora inicial estava patint molt davant l’ordre i ambició exhibida pel Valladolid. Era un duel viscut la temporada passada a Segona Divisió i es trobaven ara a Primera. "Vam estar molt espessos, amb una quantitat de pèrdues que van afavorir el rival", va dir el tècnic blanc-i-blau. "Vam millorar en la segona meitat, però no vam tenir encert. Quan tu perds tantes pilotes és impossible construir, et treu confiança. Vam ficar una altra marxa. Vam tenir tres bones ocasions de gol, amb la segona part te’n vas d’una altra manera a casa. La primera part és per oblidar. Ens ha faltat joc. Amb l’entrada de Kral hem millorat", va dir Manolo González.

Espessos i sense gol. Així va estar l’Espanyol. No va estar lúcid l’equip periquito, obligant fins i tot Manolo González, el seu entrenador, a abandonar el sistema dels tres centrals al comprovar que estava tan desajustat i fràgil que el Valladolid havia colpejat amb energia: Comert (m. 3), Sylla (m. 14) i Comert, de nou (m. 14), salvada aquesta ocasió pel cop de cap sobre la línia de gol per Alejo Véliz, el nou nou de l’Espanyol. Més decisiu va ser el davanter argentí en l’àrea pròpia que en l’aliena.

Despertar estèril

Notícies relacionades

Amb energia estava el Valladolid, però sense punteria. Fins que una pèrdua blanc-i-blava al centre del camp va provocar l’espai necessari perquè Raúl Moro anés esquivant el marcatge d’Omar El Hilali, que va començar de central dret i era ja en aquell moment lateral dret, abans de deixar anar un cop amb la dreta des de fora de l’àrea. Va necessitar el jove davanter de Pucela que la trajectòria del seu xut fos desviada per Sergi Gómez burlant-se de Joan García.

El gol havia de caure en contra de l’Espanyol. Havia de caure perquè no es va presentar en aquella primera fase del partit, provocant l’enuig del seu entrenador, que va modificar, de nou, la seva idea tàctica canviant fins i tot de jugadors. "Millorem amb l’entrada de Kral i Irvin Cardona", va admetre el tècnic. Es va despertar el trist Espanyol al final. Va despertar, però ja era massa tard. "És impossible guanyar jugant com en la primera part. Ha sigut, al costat de la de l’Andorra, la pitjor des que soc l’entrenador", va confessar González.