Deco, un trencaclosques al límit

El Barça, com ja és costum en la segona etapa presidencial de Laporta, esgota fins a l’últim dia del mercat (es tanca el 30 d’agost) per donar sortida a jugadors amb salaris molt alts i permetre a Flick disposar de Dani Olmo, el gran fitxatge.

Deco, un trencaclosques al límit
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Deco se li acaba el temps. Viu el seu primer any com a màxim responsable de la parcel·la esportiva del Barça. Va arribar l’agost del 2023, però aquell mercat de fitxatges i vendes va portar el segell de Mateu Alemany. Ara, en canvi, tot està en mans de l’executiu portuguès, que ha de completar en tot just 10 dies un complex trencaclosques per dissenyar la plantilla definitiva que tindrà Hansi Flick.

Complex perquè ha de treure fitxes molt altes procedents de l’era Bartomeu (Lenglet) i de la segona etapa de Laporta (Gündogan), i també ha de donar sortida a Vitor Roque, un fitxatge inexplicable que sí que porta la firma deconiana, per trobar les peces que encara li falten al tècnic alemany per dirigir un grup compensat i equilibrat. La gran incorporació de l’estiu (Dani Olmo) encara no ha pogut ser inscrita, de manera que es va perdre el debut de lliga a Mestalla. I el 30 d’agost, data en què es tanca el mercat, s’acosta perillosament per al Barça.

Faltaria, a més, l’extrem que no ha sigut Nico Williams, un lateral dret i fins i tot un migcampista amb experiència, ja que la cessió d’Oriol Romeu al Girona ha deixat Flick sense un especialista pur en aquesta posició. Aquestes eren les posicions que buscava Deco a l’acabar la passada campanya.

GÜNDOGAN, DE TORNADA AL CITY.

El Barça no vol l’excapità del Manchester City. El va contractar fa un any i ara no li pot pagar el que va firmar. Un contracte fins al 2025 que el club blaugrana estaria encantat d’estalviar-se per alliberar el fair play necessari (seria el 70% de la seva fitxa, 20 milions bruts) i permetre la inscripció de Dani Olmo, l’arribada del qual enverina el panorama per a Gündogan.

El retorn al City seria l’opció perfecta per a l’alemany, que es vol mantenir en l’elit just quan està a punt de fer 34 anys. Serà a l’octubre. La tornada a Turquia, el país dels seus pares, és una altra possibilitat, tot i que no hi ha res millor que el retrobament amb Guardiola, que li obre les portes del que havia sigut casa seva. Al jugador no li han agradat gens les formes que ha fet servir el Barça per ensenyar-li la porta de sortida. Calla en públic, però està enfadat en privat. No entén l’actitud que ha tingut el club ni tampoc la direcció del projecte. El mateix club que va presumir del seu fitxatge l’estiu passat –va arribar lliure del City– i que ara no pot complir el que van pactar. Necessita els diners de Gündogan per a altres coses. La principal és inscriure Dani Olmo, que juga, precisament, en la posició preferida de l’alemany.

VITOR ROQUE, SIS MESOS I EN VENDA.

La contractació del davanter brasiler (gener del 2024) encara no ha sigut explicada amb precisió pel Barça. Sis mesos després d’haver arribat a Barcelona no té lloc en el nou projecte de Flick, que ni tan sols el va convocar per a València. A més, tampoc està inscrit en la Lliga. Va aterrar al gener i a l’agost se li busca una sortida urgent perquè ningú el vol al club, malgrat que va suposar una inversió de 30 milions d’euros més 31 en variables. El Barça intenta recuperar-la desesperadament. El Betis, que no està disposat a acceptar el que demana Deco perquè prefereix una cessió, i l’Sporting de Portugal són els equips que liciten pel brasiler.

ALLIBERAR-SE DE L’ALTÍSSIM SALARI DE LENGLET.

Fa dos anys que és fora del Barça. I ara tampoc el vol Flick. Va jugar cedit a l’Aston Villa; després, al Tottenham. Però el problema de Clément Lenglet, herència ruïnosa de l’època de Bartomeu, és el salari tan elevat que té, inassumible per a un club escanyat econòmicament com el blaugrana. Per això continuen buscant fórmules per alleugerir aquesta càrrega tan pesant.

En plena pandèmia (octubre del 2020) va firmar una renovació fins al 2026 per diferir el seu salari. Aquesta decisió encara condemna més el Barça, que ara pretén augmentar dos anys més el contracte del defensa francès. O sigui, fins al 2028. Simeone busca un central esquerrà i Lenglet encaixa en aquesta idea, però l’Atlètic no pot, ni tampoc vol, pagar-li el que cobra.

ANSU FATI ENCARA ESPERA PORTAR EL 10.

Notícies relacionades

Va tornar a casa després d’una estèril cessió al Brighton, on no va trobar el que buscava. I el que buscava era regularitat, gols i, sobretot, continuïtat en el joc. Una cosa que va perdre des que es va trencar el genoll esquerre el novembre del 2020 contra el Betis al vell Camp Nou. Des d’aleshores, el davanter que va heretar el 10 que va deixar lliure Messi no ha tornat a ser el mateix. Per això l’arribada de Flick li va obrir la porta de l’esperança, una vegada va comprovar que Xavi no comptava amb ell i se’n va haver d’anar a Anglaterra.

Va començar amb energia la pretemporada, però va patir una inoportuna lesió (una fascitis plantar) que el va deixar a Barcelona, sense la possibilitat de participar en la pretemporada dels Estats Units ni en la primera jornada de lliga a Mestalla. El 10 continua orfe.

Temes:

Barcelona Betis