Mbappé, això no és la Ligue 1

L’astre del Reial Madrid ja sap ara que la Lliga no té res a veure amb el torneig francès. Aquí, o ho dones tot, o no guanyes.

El madridista Kylian Mbappé

El madridista Kylian Mbappé / REUTERS/Nacho Doce

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

¡Patapam! El futbol és miraculós. Està ple de trampes. És l’esport menys esport, el més incert, el més injust, el més atractiu, el més diferent i, per descomptat, l’únic en el qual el petit li pot pegar, un dia, sí, d’acord, un dia, un repàs al milionari. L’únic. En cap altre esport, es digui waterpolo, handbol, bàsquet, hoquei, tennis, l’inferior, el pobre, pot espantar, derrotar, el ric.

El Reial Mallorca es va presentar diumenge davant la seva afició, boja, il·lusionada, entregada (el club rojillo ha aconseguit la barbaritat de 22.058 abonats, havent-se salvat del descens, la temporada passada, en les últimes jornades), amb la gran novetat del fitxatge del colombià Johan Mojica, de 31 anys, procedent del Vila-real i pel qual ha pagat 1,5 milions. Davant, Kylian Mbappé, vestit de blanc, que ha costat, potser, 150 milions (més, ¿no?, doncs més, sí), que venia de guanyar i augmentar el seu ego amb la Supercopa d’Europa.

I, sí, va guanyar el nou Mallorqueta. Va guanyar, sí, sí, perquè arrencar un empat al campió de tot, al perseguidor del sextet, és una victòria. I va guanyar perquè els jugadors del Reial Madrid, no crec que Carlo Ancelotti, que després del partit es va mossegar la llengua "per la falta d’actitud dels futbolistes, especialment en defensa", es creuen tan bons, tan filigraners, que pensen que guanyaran tots els partits sense córrer, sense mossegar, sense defensar, sense pressionar.

Ancelotti ho té clar

I, no, monsieur Mbappé, això no és la divertida, graciosa i fàcil Ligue 1. Aquí el més tonto fa rellotges i, sobretot, aquí mossega tothom. "Aquí", va dir el barcelonista Miquel Àngel Nadal, que va acompanyar el seu germà Rafa, madridista de tota la vida, a Son Moix, o jugues al cent per cent, o no guanyes; o ho dones tot, o et guanyen. I, sí, Carletto se n’ha anat molt, molt, enfadat i s’ha mossegat la llengua". Carletto ho va dir tot amb una frase: "Davant el Reial Mallorca, que ha jugat un gran partit, ha quedat clar on tindrem el problema".

El problema és que Vinícius, que ja es veu Pilota d’Or amb l’ajuda de tooota la premsa madridista; Rodrigo, que es veu reforçat com el tercer home intocable, i Mbappé, que ve de passejar-se amb el PSG i no guanyar, amb prou feines defensen, es miren entre ells, s’agraden, es fan l’ullet, s’aixequen el dit polze contínuament encantats de conèixer-se i pensen que, quan vulguin, on vulguin i com vulguin, marcaran gols. I, no, diumenge ja es va veure per on li poden venir els problemes al Reial Madrid: per creure’s els millors sense córrer.

Baixar del núvol

Notícies relacionades

Sona molt fort, sí, però, en el duel de debutants, Mojica li va passar la mà per la cara a Mbappé ¡Mojica! I Jagoba Arrasate va ensenyar a Carletto per on i com pot morir el seu luxós equip. I a Mbappé. A Vinícius no hi ha ningú que li ensenyi res. Vini ja ho sap tot. O això creu ell. És l’inici, però va ser un inici que el Reial Madrid hauria pogut perdre. "Cert, al final, ens atacaven amb tot, però estava segur, com així ha sigut, que els podíem agafar en una contra", va dir Arrasate. "Sí, crec que mereixíem guanyar", va dir Nadal, Miquel Àngel, és clar.

Té gràcia, abans d’apagar el llum de la meva tauleta de nit, a Viena, vaig llegir Tomás Roncero, un dels periodistes que més fa, parla i escriu perquè els futbolistes del Reial Madrid es creguin que poden guanyar, a qualsevol, amb una mà. I mirin, mirin, el que va dir: "De vegades aquestes situacions poden anar bé, perquè érem en un núvol. El futbol és més senzill del que sembla, la intensitat és clau i al Madrid, avui, li ha faltat això. Cal canviar el xip o ens endurem un bon disgust". Tu, el primer, estimat Tomás, tu el primer. Baixa’ls del núvol. Fins i tot a Florentino Pérez, si t’atreveixes.