El Gamper inaugura una nova etapa al Barça

L’equip dirigit per Pere Romeu s’estrenarà avui en la quarta edició del trofeu contra l’AC Milan en una gran festa amb l’afició.

El Gamper inaugura una nova etapa al Barça
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Com es comença de nou una vegada ho has guanyat tot? L’eufòria de Bilbao, on el Barça va segellar un pòquer inèdit aixecant la seva tercera Champions contra la seva bèstia negra, l’Olympique de Lió, encara es cola pels vestidors de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. És latent en el record d’un equip que no cessa en l’afany d’engrandir la seva llegenda. No obstant, com bé defensen aquestes futbolistes, les victòries en el futbol són efímeres, passat, i cal viure el present. Ho han fet tot, però ara està de nou tot per fer.

Començar una nova temporada després d’una fita així ha de provocar vertigen. L’únic que s’espera d’aquest equip és que ho guanyi tot, que torni a regnar a Espanya i a Europa. Això, no obstant, és molt complicat. No perquè la plantilla hagi perdut nivell, que no és el cas després de grans incorporacions com la killer Ewa Pajor o Kika Nazaret, sinó perquè els rivals segueixen creixent i invertint per acostar-se a aquest Barça que s’ha erigit amb el model a seguir. A Can Barça el projecte segueix intacte, tot i que compta amb un nou director d’orquestra: Pere Romeu.

El nou míster blaugrana fa ja un parell de setmanes que és al seient noble de la banqueta, però no ha sigut fins aquest dimarts que ha pogut comptar amb tota la plantilla al complet després que les olímpiques tornessin. Els amistosos de pretemporada han sigut petites proves que, malgrat la falta d’efectius del primer equip, han servit per veure què és el que Romeu vol d’aquest equip. El Trofeu Joan Gamper (20 h, Esport3 i BarçaOne) serà la primera vegada en què tota la plantilla afronti un partit aquesta temporada. El rival és l’AC Milan, a priori assequible.

El trofeu serà la festa que iniciarà el curs. Afició i equip es trobaran a partir de les 18.00 h amb activitats i espectacle als voltants del Johan Cruyff. A les 19 h, una hora abans que comenci el partit, aconseguirà la presentació de l’equip i staff, els parlaments del nou entrenador i la capitana, Alexia Putellas. I se citaran per retrobar-se: no només en el Johan cada cap de setmana, sinó en els desplaçaments i fins i tot a la final de la Champions a Lisboa.

Una de les novetats d’aquest Gamper serà la samarreta que vestiran les jugadores. Atès que aquest any el club celebrarà el 125 aniversari, l’equip blaugrana lluirà a la màniga dreta de l’equipament el logotip que s’ha creat per commemorar l’any de la creació del club. Amb la samarra commemorativa, el Barça disputarà la quarta edició del Gamper femení. Les tres primeres també van tenir lloc al feu blaugrana i el trofeu es va quedar a casa.

Gira americana

Notícies relacionades

Aquesta edició del Gamper, que encara compta amb entrades disponibles, se celebrarà a tan sols quatre dies del primer partit de la gira als Estats Units, contra el Bay FC, i a una setmana de l’enfrontament amb el Dallas Trinity.

L’equip tornarà després a Barcelona, on el següent cap de setmana (el dissabte 7 de setembre, 18 hores) s’estrenarà a la Lliga F visitant el Deportivo de la Corunya. Calendari carregat per a una temporada que es preveu llarguíssima amb l’Eurocopa a Suïssa en l’horitzó.