EL MERCAT BLANC-I-VERMELL

El Girona converteix el jove Asprilla en el seu fitxatge més car

Té 20 anys i arriba del Watford, de la Segona Divisió anglesa. El club català inverteix 18 milions fixos més 7 en variables per l’extrem colombià.

El Girona converteix el jove Asprilla en el seu fitxatge més car
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

És colombià. I té 20 anys. Fins ara havia brillat al Watford, a la Segona Divisió anglesa on havia destacat de tal manera que grans clubs europeus volien fitxar aquest extrem versàtil, dinàmic i amb molt regat. El Girona ha decidit fer la inversió més elevada de la seva història –pagarà 25 milions d’euros a l’equip anglès (18 de fixos i 7 en variables)- per quedar-se en propietat Yáser Asprilla. Firma fins al 2030, pendent de si pot debutar demà davant l’Atlètic de Simeone.

Tenia el davanter colombià propostes de diversos clubs, però ha triat el projecte esportiu que dirigeix Quique Cárcel i que el lideratge de Míchel ha portat des de la banqueta a la Champions. "Ho vaig parlar amb la meva família i vam decidir que volia venir aquí. Vinc a jugar un torneig com la Champions. He arribat a un gran club, anem amb tot a lluitar pel torneig", va dir Asprilla. Míchel té en el prometedor colombià un davanter ple d’astúcia en el regat. Esquerrà que se sol moure per la banda dreta. Esquerrà i alt (mesura 1,86 m), capaç de jugar, això sí, per les dues bandes, a més d’actuar fins i tot com a mitja punta. "Soc hàbil, m’agrada fer gols. ¿El meu desafiament més gran? Jugar la final de la Copa Amèrica. Acabo d’arribar al club per poder quedar campió. Soc molt feliç amb la pilota. ¿El meu ídol? Juan Fernández Quintero, després Ronaldinho... Ells em van inspirar a jugar a futbol", va recordar l’extrem.

El relleu de Savinho

A Miovski li toca lluitar contra l’ombra de Dovbyk, el gran golejador de la passada campanya i ara a la Roma. A Asprilla li tocarà lluitar contra la de Savinho. El golejador macedoni, procedent de l’Aberdeen, ja ha deixat clar que no té por de l’empremta que va deixar l’ucraïnès (24 gols, pitxitxi de la Lliga passada) a Montilivi. El colombià tampoc sembla espantat. Va voler venir al Girona, renunciant a altres possibilitats. És una altra aposta més del club català en el talent jove, tal com va fer la temporada passada amb Savinho, un jugador absolutament desconegut que es va convertir en una de les grans estrelles del Girona i de la Lliga. Per això se l’ha emportat Pep Guardiola aquest estiu al Manchester City.

Notícies relacionades

Yáser Asprilla va començar a jugar a l’Envigado FC, un club amb enorme i exitosa tradició en el futbol formatiu de Colòmbia. La velocitat, la seva habilitat en el regat i l’excel·lent visió de joc van sobresortir ja en les categories inferiors. Per això va debutar amb el primer equip quan tot just tenia 17 anys. Immediatament, va atraure l’atenció de clubs anglesos.

I va acabar al Watford, que el va fitxar el gener del 2022. Fa poc més de dos anys. Tot i que no es van divulgar les xifres d’aquest traspàs –no tenia llavors el davanter ni 18 anys– es va situar entorn dels tres milions d’euros. Ara el club britànic l’ha venut per 18 fixos més 7 en variables després de debutar amb Colòmbia, sent subcampió de la Copa Amèrica 2024.