LA FESTA DEL GAMPER

Inauguració amb molta brillantor

Les blaugranes es van emportar la quarta edició del trofeu i mantenen el seu ple de victòries amb els gols de la nova ‘killer’, Ewa Pajor, i l’eterna capitana, Alexia Putellas. Pere Romeu arrenca la seva era amb un triomf.

Inauguració amb molta brillantor
3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest és un Barça content. Malgrat els canvis, provatures i circumstàncies, el conjunt blaugrana es va imposar a l’AC Milan (2-0) en el Gamper per donar el tret de sortida a la temporada. La desimboltura d’Ewa Pajor i la màgia de Alexia Putellas van segellar el triomf per a les blaugrana. Pere Romeu arrenca la seva era amb el títol culer davant una afició entregada que va batre un nou rècord.

El Gamper sempre és un dia de retrobaments i primeres vegades. De les jugadores amb l’afició i de les noves incorporacions amb el que serà la seva nova llar. El torneig culer també és la cita dels discursos que inicien la temporada. La capitana Alexia Putellas i el nou director d’orquestra d’aquest Barça, Pere Romeu, van coincidir en el punt clau: aquí han vingut a guanyar. "Prepareu-vos, que aquesta temporada buscarem molts èxits i aquest equip us farà sentir orgullosos", deia el tècnic, alhora que reconeixia la determinació del club per mantenir l’aposta.

"Una alegria gegant"

"És una alegria gegant per a mi tornar a ser aquí amb vosaltres i ser la capitana del millor equip del món", assegurava Alexia. "Vull començar agraint a l’afició pel suport de tots aquests anys. Sabem l’esforç que feu, l’energia que ens transmeteu. No sabeu l’energia que ens feu arribar. Cada temporada és una nova oportunitat per tornar a fer-ho. Sabem el que és portar aquest escut. És esforç, exigència i és el que farem cada dia per tornar a guanyar aquests quatre títols. Això és el que és aquest equip. Anem a totes i sabem que això requereix esforç diari i us necessitem i per descomptat a casa", rematava amb el braçalet al braç.

El partit va arrencar sobre el guió habitual. Domini culer davant un Milan que intentava resistir-se a la perspicàcia d’Ewa Pajor. Està cridada a ser única. Ha arribat al Barça per satisfer la set de les blaugrana, òrfenes d’una davantera centre pura des que va marxar Jenni Hermoso fa ja un parell de temporades. El Barça de Pere Romeu necessitava gol, aquest desequilibri que et dona una futbolista que té un instint letal. Sempre de cara a porteria, amb ànsia i gana de devorar les centrals. Sempre colant-se on no ha de fer-ho, reclamant el seu espai. Pajor es va presentar al Johan Cruyff a la seva nova afició.

Aquest caràcter calmat, discret més aviat, tot i que sempre amb un somriure de mig costat a la cara. Aquesta que fas quan saps que et sortiràs amb la teva. Pajor va ser la primera a saltar a la gespa el dia de la seva estrena. Va ser un parell d’hores abans del partit, totalment sola i vestida de carrer. Va anar directa al punt de penal de la porteria del gol nord. Després d’un parell de gambades, el va trepitjar i va emprendre la marxa cap al costat contrari. Estava sola, immersa en el seu món, preparant-se per al que feria. Amb determinació es va plantar ja de blaugrana al camp per firmar el primer gol.

Graham Hansen li va posar una pilota preciosa, des de més enllà de la cantonada de l’àrea i amb un toc delicat que va dibuixar una paràbola fins al cap de la davantera. Amb contundència la va enviar al fons de la xarxa. Va entrar i Pajor va somriure. De mig costat, amb brillantor múrria als ulls, mentre assenyalava la seva companya. La dupla Hansen-Pajor augura diversió.

Notícies relacionades

Si aquest Barça segueix el ritme dels nous fitxatges, també és gràcies a les de sempre. Alexia Putellas afronta aquesta temporada de nou en la seva millor versió. És la capitana, no només per portar el braçalet, sinó per comandar tot un club i una afició que creu a fe cega en la de Mollet del Vallès. No hi ha projecte sense ella. L’11 va sortir des de la banqueta pocs minuts abans del final, però amb la seva màgia poc necessita per aixecar tothom dels seus seients. Amb una vaselina des de gairebé el centre del camp va superar la portera italiana fent embogir tots els presents.

El gol de la reina va sentenciar la quarta edició del Gamper, que es va quedar a casa. Putellas va aixecar el trofeu amb el braçalet de capitana per inaugurar una temporada en què el Barça només té un objectiu: prolongar el seu regnat.