El partit de Montjuïc

Reestrena del Barça a casa després del fiasco del Gamper

Hansi Flick confia que Dani Olmo sigui inscrit a temps per alinear-lo davant l’Athletic. L’equip presenta els seus cinc capitans, entre ells, Raphinha i Pedri, però no Lewandowski. 

Reestrena del Barça a casa després del fiasco del Gamper
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dani Olmo i Nico Williams, a Montjuïc. Tot l’estiu ajuntats com a futurs fitxatges del Barça, es retrobaran separats després de l’aventura de l’Eurocopa i les desaventures d’un mercat de pur artifici per al club blaugrana, amb només dos fitxatges i que només n’havia pogut inscriure un: Pau Víctor, el més barat (tres milions), i que va ser cridat a les oficines del Camp Nou per fer-se la foto amb Joan Laporta, el president.

"No és feina meva parlar d’un jugador de l’equip contrari", va contestar Hansi Flick sobre l’esperada pregunta sobre Nico Williams. "Tenim jugadors amb molta experiència per ocupar-se del seu marcatge, com Jules [Kounde]", va afegir, tancant ràpidament un capítol en el qual no desitjava tenir cap incumbència.

"No és feina meva" és la fórmula que utilitza el tècnic per evitar els assumptes en els quals no desitja pronunciar-se, tot i que puguin influir en les seves funcions. "La inscripció d’Olmo no és feina meva. Esperem que jugui, està a punt", va repetir, delimitant parcel·les, separant la burocràcia de la preparació de l’equip.

Tampoc era feina seva, va reiterar, parlar dels fitxatges, els que ha sol·licitat, els que no, el que necessita o el que li sobra. "Poso el focus en la meva tasca, en la plantilla que tinc. Pensar en massa altres coses no és bo", va afirmar, com si el desconcertés el volum de successos de l’entitat. Un més es vivia amb el comiat d’Ilkay Gündogan, que va aparèixer amb la nova samarreta del Manchester City un any després de marxar al Barça. "L’equip en el qual sempre he volgut jugar".

"Me’n vaig en una situació difícil, però, si la meva marxa pot ajudar econòmicament el club, això em fa sentir una mica menys trist", va escriure Gündogan en un missatge de comiat. "Ha sigut una època amb experiències increïbles i alts i baixos", deia el centrecampista, deixant el segell inequívoc del real motiu de la seva marxa: l’econòmic. La sortida de l’alemany era clau per inscriure Olmo.

Gündogan va canviar d’opinió

Flick, no obstant, va al·legar que Gündogan "va canviar d’opinió" després que l’entrenador hagués comentat a València que creia que continuaria. El tècnic va aclarir que havia parlat una segona vegada amb el centrecampista germànic a la tornada de Mestalla.

Notícies relacionades

Va parlar amb Gündogan i ha parlat i parlarà amb tots els jugadors per escoltar-los i per comunicar-los els plans que té per a cada un. "És important que tots estiguin il·lusionats a ajudar aquest equip", va al·legar Flick, que va confirmar que ja s’ha reunit amb Andreas Christensen, absent en l’entrenament igual que Vitor Roque i Mikayil Faye, que marxaran. L’absència del danès es deu a les seves freqüents malalties físiques. "És un jugador fantàstic, un defensa boníssim, però és important tenir-lo al 100%; si només està al 80%, no ens pot ajudar", va dir.

El Barça reapareix a Montjuïc després del seu amarg comiat en el Gamper. És la reestrena de l’equip, confirmat el seu propòsit d’esmena a València. Potser davant una audiència de semblant perfil turístic, amb molts culers catalans de vacances, esgotant els banys de sol amb les dutxes de calamarsa. I dos nous capitans. Raphinha i Pedri amplien el trio format per Ter Stegen, Araujo i De Jong després de la marxa de Sergi Roberto. No estava entre ells Robert Lewandowski, jugador franquícia per al president i per a l’entrenador, no així per als seus companys.