FÓRMULA 1

Norris deixa sense ‘pole’ el local Verstappen en el GP dels Països Baixos

Norris deixa sense ‘pole’ el local Verstappen en el GP dels  Països Baixos

AP

1
Es llegeix en minuts
Laura López-Albiac

Lando Norris va aconseguir ahir la pole position al Gran Premi dels Països Baixos, 15a cita del calendari de fórmula 1 i primera després de la pausa estival de tres setmanes que han fet els equips. Les vacances li han anat de meravella al pilot de britànic i també a McLaren , que incorpora notables millores aquest cap de setmana.

Els pronòstics que apuntaven pluja per al cap de setmana no es van complir i la sessió es va desenvolupar en sec i amb clima favorable a Zandvoort. Norris va mantenir un duel d’alta tensió amb l’ídol local Max Verstappen, actual líder del Mundial per 78 punts, i va aconseguir arrabassar-li la pole per més de 3 dècimes, en una impressionant última volta.

Alonso, 7è; Sainz, 11è

Els pilots Piastri i Russell coparan avui la segona fila de la graella, amb Fernando Alonso a la setena plaça i Carlos Sainz, que va caure a Q2, a l’11a. "Ja no som en aquesta zona de confort, després dels quatre primers equips, estem lluitant amb Williams, Alpine o RB i no podem despistar-nos. L’F1 és cruel", va advertir l’asturià, feliç amb el seu resultat d’ahir.

Notícies relacionades

Després de l’esfereïdor accident matinal en els lliures 3, Logan Sargeant no va poder prendre part en la classificació, malgrat l’enorme esforç dels mecànics de Williams per reparar a contrarellotge els greus danys del monoplaça, que es va incendiar després de l’impacte contra el mur.

A l’hora de la veritat i en condicions de sec, Norris es va confirmar com el més ràpid. L’anglès va rebaixar el seu temps (1.09.673) i va deixar molt alt el llistó per a la resta de pilots. Max, que va afrontar una última volta a ganivet esgotant els límítes de la pista, va aconseguir escalar a la segona plaça, a 3 dècimes de Lando i al davant de Piastri. Russell i Pérez van completar el top cinc i Leclerc, sisè, serà el millor Ferrari en graella a la cursa d’avui.