Triomf blanc

Brahim i Endrick es colen en la tarda d’un Mbappé sec

El francès es va quedar sense marcar de nou i va ser substituït per Endrick al final

En el descans, i amb 0-0, el Bernabéu va xiular el Madrid pel seu pobre joc. Va reaccionar amb els canvis d’Ancelotti en el tram final del partit.

3

La millor manera de vendre una combinació d’estrelles en el futbol és amb un acrònim. Ho va ser la BBC, la MSN del Barça i aspira a ser-ho la BMV del Reial Madrid, tot i que Rodrygo s’hi vulgui colar. Fórmula rodona, que s’associava amb un dels principals patrocinadors del club. Les sigles es van trencar amb la lesió de Bellingham, suplert per Güler, i els símils automobilístics, de moment, són els d’un equip dièsel. Va guanyar el Valladolid amb gols de Valverde, Brahim i Endrick, que va aconseguir el que no va poder Mbappé: debutar amb gol al Bernabéu.

La bugia de Mbappé encén l’estadi amb cada regat. L’afició va maleir primer Hein, porter rival, per negar-li el gol. I, després el francès, per fallar una ocasió molt clara abans de retirar-se per a una altra estrena més letal, la d’Endrick. Va ser Valverde, amb una falta de rebot, el que va desembussar un partit que es va partir en dos a la segona meitat després d’una primera al ralentí que va invocar els primers, tot i que tímids, xiulets. Brahim va canviar el to de l’estadi amb el 2-0 a prop del final i el brasiler va arrodonir l’estrena com a local de l’actual campió de Lliga.

Forrellat de Pezzolano

Carvajal i Modric van oferir la Supercopa a la seva afició abans que comencés el partit. El Madrid arribava a l’estrena al Bernabéu amb un títol dels set que jugarà ja guanyat i els dubtes de l’empat contra el Mallorca. No obstant, el partit que importava era aquest. La posada de llarg a casa, la que marca els sentiments per a l’inici. El debut de Kylian Mbappé, sí, aclamadíssim en la seva presentació. El més important era sentir que l’equip evolucionava en el seu joc. Que la troca dels dos primers compromisos s’anava desfent.

Per individualitats, el Madrid pot guanyar qualsevol partit. Amb tot, en una temporada així necessitarà fer-ho amb futbol per dosificar energies. El Reial Valladolid va ser en la primera part un paradigma del que es trobarà el conjunt blanc. Els de Pezzolano van formar amb l’abric d’una línia de cinc, una altra de quatre i Marcos André despenjant en punta. Van suar, tot i el caliu de la capital espanyola, moderat per l’efecte d’un Bernabéu que es va il·lusionar amb el primer avís de Mbappé abans del minut 10 de joc. La mobilitat que vol Ancelotti en una jugada, proposada per Rüdiger i culminada per Mbappé de volea per inquietar Karl Hein.

Nus resolt

L’inici de les jugades va tornar a recaure en un Tchouaméni al qual se li exigeix un perfil que no té. El Pucela en tenia prou amb ser a la seva gàbia. Les absències marcaran el camí. Bellingham, que va caure en combat en un entrenament aquesta setmana, era l’home més en forma que necessita, abans de veure porta, algú que localitzi on és el pom. Aquí l’anglès és infal·lible i el que més se li assembla és Güler, el seu substitut, i qui va armar la seva pròpia revolució fins que va ser substituït.

En atac, només hi havia ràfegues de Mbappé, amb un Vinícius anul·lat per la teranyina val·lisoletana. Va sortir millor el Reial Madrid a la segona part i es va posar ràpid per davant. "¡És el que t’he dit!", li deia Ancelotti a Valverde després d’un gol al tornar del descans. Una falta llunyana que l’uruguaià va convertir en un xut sec que va vorejar Juric. Va canviar la trajectòria i això va despistar Hein. Els efectes guaridors d’un gol són incontestables i més quan neixen d’una instrucció del tècnic. Després, Brahim, amb un toc delicat, i Endrick, amb un furiós xut amb la dreta, van tombar el Valladolid. ¿Mbappé? Ja havia sigut substituït.

Reial Madrid 3 - 0 Reial Valladolid

REIAL MADRID: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Fran; Valverde, Tchouaméni; Rodrygo, Güler, Vinícius; Mbappé. Tècnic: Carlo Ancelotti. Canvis: Brahim per Güler (m. 69); Modric per Rodrygo (m. 69); Ceballos per Vinícius (m. 85); Endrick per Mbappé (m. 86).

VALLADOLID: Hein; Luis Pérez, Cömert, Boyomo, Rosa; Juric; Iván Sánchez, Kike, Meseguer, Machís; Marcos André. Tècnic: Paulo Pezzolano. Canvis: Moro per Machís (m. 59); Amallah per Meseguer (m. 59); Sylla per Marcos André (m. 71); Martín per Juric (m. 71); Ndiaye per Kike (m. 85).

GOLS: 1-0 (m. 49), Valverde; 2-0 (m. 88), Brahim; 3-0 (m. 96), Endrick.

ÀRBITRE: García Verdura (català).