EL FINAL DEL MERCAT BLAUGRANA

Flick disposa per fi d’Olmo

El Barça es desprèn de Lenglet (Atlètic), Vitor Roque (Betis) i Álex Valle (Celtic) i aprofita la lesió de Christensen perquè LaLiga inscrigui el seu fitxatge estrella.

Flick disposa per fi d’Olmo
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Vallecas, si arriba la documentació a temps, Hansi Flick disposarà de Dani Olmo, una vegada LaLiga ha validat la seva inscripció. Un problema diferent –la lesió al peu esquerre d’Andreas Christensen– ha sigut la solució final per a un assumpte que s’havia enquistat en l’última setmana i que impedia a l’equip comptar amb el fitxatge estrella d’aquest estiu. Amb l’absència del danès, no se sap encara per quantes setmanes o mesos, el club guanya temps i fica en la llista oficial de la patronal l’exdavanter del Leipzig aprofitant que pot utilitzar el 80% del salari del jugador lesionat. O sigui, repeteix el Barcelona la fórmula feta servir amb Iñigo Martínez, que es va aprofitar del buit salarial deixat per la greu lesió d’Araujo.

I així, com ha estat passant en els últims estius, la directiva de Laporta troba una solució d’emergència per donar a Flick la carta Olmo. Una carta que no va poder utilitzar a Mestalla. El jugador va veure el triomf des de casa seva i per televisió. Una carta que no va utilitzar tampoc a Montjuïc quan es va quedar a la grada, acompanyat, precisament, per Christensen, que li ha cedit el seu lloc, i Gavi, la lesió del qual ja va permetre en el passat mercat hivernal la inscripció de Vitor Roque, cedit al Betis.

Guanyar temps

El club guanya temps, sobretot, per trobar els diners necessaris –una cosa que no ha fet en aquests dos mesos– i ajustar-se a la fórmula de l’1/1. I no només ha sigut la lesió de Christensen, una "tendinopatia" al peu esquerre, el que ha ajudat de manera decisiva. Sí que ha sigut, no obstant, l’últim moviment, autoritzat per un tribunal mèdic de LaLiga, després que la directiva de Laporta completés un dilluns frenètic.

Un dilluns que va començar al matí amb la cessió de Clement Lenglet a l’Atlètic, un dels salaris més alts, unit també a l’importantíssim estalvi que va suposar el viatge de tornada d’Ilkay Gündogan al Manchester City, el segon més ben pagat de la plantilla. El Barça es va deslliurar d’aquesta pesada motxilla, juntament amb la venda de Julián Araujo al Bournemouth (10 milions), de Mika Faye al Rennes (10,3) i els sis milions que va deixar Marc Guiu quan va executar la seva clàusula de rescissió per acabar al Chelsea. Tot això no li donava encara per inscriure Olmo.

Dotze sortides

Fins a 12 jugadors han abandonat el Barça aquest estiu. I al final, ha sigut l’absència per lesió del danès, tot i que el club no ha anunciat si estarà un mes de baixa, dos, tres o quatre, cosa que ha obert la porta definitivament a Olmo, que podria debutar a Vallecas. El problema vindrà quan es recuperin Araujo –la seva plaça salarial l’ocupa Iñigo– i Christensen –la seva cadira és ara la de l’exjugador del Leipzig–, però això li permet al club tenir marge per trobar els diners –40 milions d’euros– que va deixar impagat Libero, el fons d’inversió, des de fa mesos.

Termini fins al desembre

Això no implica que no puguin jugar junts d’aquí fins al desembre, mentre la directiva obté el marge salarial necessari. El problema reapareixerà si no el troba en aquests quatre mesos per documentar legalment la presència d’Olmo en el que seria el mercat hivernal del 2025.

"Crec en el club, crec que Dani Olmo serà inscrit", havia dit Flick hores abans que el club aconseguís el passaport legal perquè debuti, alleujant un problema que s’havia enverinat en les últimes hores, tal com es va produir en els anteriors estius amb Kounde, Marcos Alonso o fins i tot Iñaki Peña, jugadors tots ells que van trigar a ser inscrits per LaLiga a causa de la greu crisi econòmica que escanya el Barça.

«Tots els centrals que han passat per les mans de Simeone han crescut moltíssim com a jugadors»

LENGLET  / defensa de l’atlètic

Notícies relacionades

«No podem dir que no compti o no hagi comptat amb Vitor Roque. Seria fals totalment. Era una situació estranya»

HANSI FLICK  / TÈCNIC DEL BARÇA