Apunt

En el nom de Flick

Hansi Flick, el entrenador del Barça, en la rueda de prensa previa al duelo con el Rayo en Vallecas.

Hansi Flick, el entrenador del Barça, en la rueda de prensa previa al duelo con el Rayo en Vallecas. / Afp

1
Es llegeix en minuts
Lluís Carrasco
Lluís Carrasco

Publicista

ver +

Ens explica Lluc en l’Evangeli (Lluc, 9, 51-19), quan descriu el viatge de Jesús a Jerusalem en què serà capturat, condemnat i crucificat, que el seu ensenyament i seguiment, si en comptes de basar-se en la simple anàlisi i convenciment humà, ho fa en la fe, aquesta es converteix en un motor invencible i imparable cap a la veritat.

Flick sembla dominar la història bíblica, i un té la sensació que el míster alemany ha impregnat de fe la seva provisional i inacabada plantilla com a punt de partida. Avui, i des dels seus més embrionaris inicis com a entrenador, ja sembla conduir un petit exèrcit de joveníssims i imberbes jugadors que el segueixen més enllà de la raó, i ho fan d’una manera més cega del que ni els més optimistes podíem sospitar, com en el seu temps seguissin Jesús els febles i desfavorits, des de Judea a Galilea.

Hans-Dieter Flick ha caigut dret en el seu nou destí, això ja no ho dubta ningú, però no ens enganyem, res ha sigut fruit de l’atzar. Flick, sabedor d’haver de treballar de sortida en una fase de transició i provisionalitat, ha decidit fer-se fort en el seu fort (que és el seu equip) sense voler estar excessivament pendent del que no depèn d’ell, i decidint imposar el seu domini sobre l’espai, el temps i la comunicació, garantint així que els seus deixebles l’acompanyin des del primer dia en l’ascensió, simplement "creient", i vaja si ho ha fet.

Notícies relacionades

Un equip que neix en la fe, i aquest Barça sembla brollar d’aquesta convicció gairebé antinatural pel complicadíssim moment que travessa, abstret de tot i de tots com si les guerres dels mercats, agents i directius no fos amb ells, només pot aspirar al cel, o així ho veu un servidor que assisteix, atònit, a com quatre veterans i una infinitat de jugadors del planter semblen haver patit una metamorfosi d’afecció, sacrifici, mètode i confiança en tan sols unes setmanes de conflictiu treball.

La fe convida a avançar fins i tot no veient el camí, aquesta és la seva força, però que Flick tingui present que, a la nostra Lliga, el mal existeix. I apareixerà.