L’Espanyol fitxa el marroquí Cheddira, l’esperança del gol

El davanter del Nàpols, de 26 anys, arriba cedit a l’equip periquito, l’únic de Primera que encara no ha marcat. Els blanc-i-blaus visiten avui l’Atlètic.

L’Espanyol fitxa el marroquí Cheddira, l’esperança del gol
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Només s’han disputat dues jornades de Lliga, però n’hi ha hagut prou per comprovar el que tots els periquitos temien. A l’Espanyol li costarà Déu i ajut marcar gols en la tornada a l’elit, tant per la dificultat per generar-ne com especialment per l’eficàcia per transformar les ocasions. Per alleujar aquesta situació irromp el setè fitxatge del club blanc-i-blau: Walid Cheddira, davanter marroquí del Nàpols que arriba cedit fins a final de curs sense opció de compra.

Especialment dolorosa va ser l’ocasió fallada dissabte contra la Reial Societat. Una mala passada de Puado i una pitjor definició de Véliz van anul·lar una jugada clau. "Hem perdonat el que no es pot perdonar", va resumir Manolo González, que ara comptarà amb un recurs més en l’atac.

Igual com cinc dels sis anteriors reforços (Tejero va venir lliure), Cheddira fitxa a préstam fins al juny. En un Espanyol amb restriccions econòmiques evidents és l’única fórmula per tirar endavant. Set fitxatges a cost zero reflecteixen l’esforç del director esportiu, Fran Garagarza. Ara falta que rendeixin, tot i que algun d’ells, com el txec Král, ja han demostrat molt bones maneres.

Periple per Itàlia

Cheddira, de 26 anys, va néixer a Loreto (Itàlia), però juga amb la selecció del Marroc, amb la qual va disputar el passat Mundial de Qatar, en què el quadre africà va tombar Espanya a vuitens amb ell sobre la gespa. Va fitxar el 2023 pel Nàpols, que el va cedir primer al Frosinone (8 gols en 39 partits) i ara a l’Espanyol. També va ser propietat del Parma, que el va enviar a l’Arezzo, Lecco, Mantova i Bari.

El punta fa 1,87 metres i destaca per la fortalesa física. Pot ocupar totes les demarcacions de l’atac, però la seva posició favorita és davanter centre. Va disputar 11 minuts en l’estrena de la Serie A contra l’Hellas Verona i té contracte amb el Nàpols fins al 2028.

Notícies relacionades

"Estem contents. Ens dona un perfil diferent del que tenim. És potent, pot anar a l’espai i va bé en el joc d’esquena i les transicions. Ens ofereix més potencial i solucions a la part dalt. Ha costat de portar", va valorar Manolo González, que confia a tenir-lo avui.

Després de dues derrotes en dues jornades arriba una exigent visita al Metropolitano (21.30), però el tècnic no s’arruga. "Els jugadors s’han adonat que això és Primera i no hi valen errors. Nosaltres ho tenim clar, anirem a tots els camps a guanyar i a lluitar. Òbviament, l’Atlètic és un equip molt complicat, però també té punts febles, com nosaltres", va acabar dient González, que té la important baixa del lesionat Cabrera.