EL SORTEIG DE LA CHAMPIONS

El Bayern, com sempre

El Barça tindrà rivals contra els quals mai ha jugat: el Brest, l’Atalanta i el Young Boys

El Girona rebrà a Montilivi el Liverpool i l’Arsenal, i visitarà el PSG i el Milan

La nova competició ofereix al Barça el tradicional enfrontament amb el conjunt alemany, l’exequip de Hansi Flick, que es repeteix per quarta vegada en cinc temporades. Dortmund i Atalanta, els altres adversaris més durs.

El Bayern, com sempre
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La renovada Champions i les velles emocions. Un sorteig inèdit que generava una excitació multiplicada. Els escuts de sempre barrejats amb els clubs debutants, com el Girona, compartint la mateixa il·lusió en la nova competició, més llarga, més difícil i més competida, amb vuit partits que composen la primera fase per a tots, amb els 36 clubs embrancats en la seva lliga particular, singular, exclusiva, que confluirà en la classificació final que compondrà la segona fase i l’arribada de les eliminatòries.

Tots van conèixer el camí que se’ls dibuixa, des del 17 de setembre (data del primer dia de la primera jornada, que ocuparà dimarts, dimecres i dijous) fins al 29 de gener del 2025, data de la vuitena jornada, i horaris únics per a tots aquells partits en els quals hi hagi en joc la posició a la taula. Perquè a partir d’aquesta classificació es perfilarà el segon tram cap a la final del 31 de maig a Múnic. L’ordre dels partits s’anunciarà demà.

Modernitat i tradició

La UEFA i els principals operadors televisius distribuiran els partits de manera equitativa en les vuit jornades perquè durant tota la competició es mantingui i no coincideixin, el mateix dia o la mateixa jornada, el Barça-Bayern i el Madrid-Dortmund. O el Juventus-City i l’Arsenal-Inter.

La modernitat i la tradició van confluir en el costum d’aparellar el Barça amb el Bayern de Múnic. Un clàssic. Per quarta vegada en les últimes cinc temporades, amb l’únic respir que es va exhalar el curs passat (2023-24). El vell duel amb la novetat de la presència de Hansi Flick a les files blaugrana davant el seu exequip, que va coronar amb el segon sextet mundial. L’equip bavarès està en mans ara del belga Vincent Kompany.

El Barça era el novè i últim del rànquing del bombo u, i la seva bola va ser extreta en sisè lloc per Gianluigi Buffon, l’exporter italià a qui es va homenatjar en els prolegòmens. Cristiano Ronaldo activava l’ordinador que, aleatòriament, elegiria els seus vuit rivals. Ja sabia que s’enfrontaria al Bayern i al Borussia Dortmund, els noms del qual havien sortit abans. A continuació van aparèixer l’Atalanta, vigent campió de l’Europa League, Benfica, Young Boys, Estrella Roja, Brest i Mònaco, que ha sigut el rival del Gamper i que es va emportar el trofeu amb el 0-3 que va enterbolir la setmana del debut de Lliga. Junt amb rivals ja coneguts, el Barça estrenarà experiències inèdites amb el Young Boys suís, l’Atalanta italià, que va perdre amb el Madrid la final de la Supercopa, i el Brest francès, amb el qual no s’ha enfrontat mai en 69 temporades europees.

Tots serien nous per al Girona. Dins de la quarta copa, la bola del debutant va ser de les últimes a sortir. Ja coneixia sis dels seus rivals, aparellat pel software que va poder culminar sense contratemps el repartiment de rivals.

Preparatius a Montilivi

L’atzar va oferir el Liverpool, Arsenal, Feyenoord i Slovan Bratislava a Montilivi, i desplaçaments davant el París Saint-Germain de Luis Enrique, Milan, PSV Eindhoven i Sturm Graz. Formidables partits esperen al conjunt blanc-i-vermell –Liverpool i Arsenal a casa, PSG i Milan fora–, els jugadors del qual no van poder seguir el sorteig, ja que estaven preparant-se per al partit contra l’Osasuna. Si a Europa s’esperava un senyal de fortalesa del nouvingut de la Champions, aquest senyal va arribar nítid i fort: 4-0. El quart el va marcar el capità anunciat per al debut europeu: Cristhian Stuani.

Notícies relacionades

La primera bola que es va extreure de les habituals copes de vidre en l’inèdit sorteig va ser la del Manchester City. I els rivals que va dictar l’ordinador van ser: Inter Milà, PSG, Bruges, Juventus, Feyenoord, Sparta Praga i Slovan Brastislava. El nou model de competició facilita que els clubs comparteixin rivals en les seves particulars trajectòries. El Madrid s’enfrontarà al Dortmund, Atalanta i Brest, com el Barça, i al Liverpool i al Milan com el Girona. Dels favorits, el més mal parat va ser el PSG. La seva llista de rivals és la següent: Manchester City, Atlètic, PSV Eindhoven i Girona a casa amb Bayern, Arsenal, Salzburg i Stuttgart fora.

Fins i tot l’himne ha retocat la UEFA per remarcar que ha modificat la competició, si bé sense alterar-la del tot. L’ha revaloritzat, augmentant la dotació de premis fins als 2.467 milions d’euros amb el desig d’apaivagar la dissidència dels equips (Madrid i Barça) que encara defensen el projecte de la Superlliga.