EL PARTIT DE MONTJUÏC

El Barça de Flick busca el 12 de 12

La visita del Valladolid brinda als blaugranes la possibilitat d’ampliar el seu avantatge de quatre punts sobre el Madrid i l’Atlètic, que ja han ensopegat dos cops. El tècnic tanca la porta de sortida a Eric, que farà de migcampista.

El Barça de Flick busca el 12 de 12
4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Valladolid és l’obstacle que separa el Barça de Hansi Flick de la perfecció: 12 punts de 12. La perfecció pròpia de les tres victòries es veu revaloritzada per les dues ensopegades alienes dels rivals.

L’imparable Reial Madrid ha empatat en places (Mallorca i Las Palmas) on hauria d’haver arrasat amb el seu formidable arsenal i l’Atlètic no ha superat Vila-real i Espanyol mostrant alguns dèficits en atac. Al grup s’hi pot afegir el Girona, equip de Champions, que va despertar en la tercera jornada. La visita del Valladolid brinda al Barça la possibilitat d’escapar-se encara més, amb una bretxa de 7 punts abans que sortissin a jugar els seus adversaris.

Roda el Barça fluid amb els resultats, però no va sobrat. L’equip ha repetit el marcador en els tres partits: un ajustat 2-1. En els dos partits de visitant (València i Rayo) va haver de remuntar, i l’Athletic, a Montjuïc, va empatar en el descans. Els tres gols es van encaixar en el primer temps; quatre dels sis gols es van anotar en el segon. Una dada que abona la teoria del bon to físic de l’equip. Flick, autocrític, s’imposa corregir els defectes i elevar les prestacions de l’equip en l’arrencada de la competició.

"El que els dic als jugadors és que cal estar molt ficat en el partit des del xiulet inicial de l’àrbitre, i no esperar deu minuts a posar-nos les piles. Tenim confiança des del primer minut, i també en les segones parts, però cal estar al cent per cent des que sona el xiulet. No al 80%, sinó al cent per cent. Això és el que espero, perquè és bàsic, forma part del nucli dur de la nostra idea", va compartir Flick, contentíssim amb la plantilla que té: "La qualitat és fantàstica".

Ni fitxatge ni traspàs

No esperava, ni ho reclamava, un fitxatge d’última hora que compensés la greu baixa de Marc Bernal. Greu per la impensable brillantor del futbolista de 17 anys, a qui va cobrir d’elogis l’entrenador, i greu per ser una pèrdua estratègica. Per contra, no va patir més fugues, com la d’Eric Garcia, que pretenia tornar al Girona. El recompte d’efectius disponibles per rebre el Valladolid era de 17 jugadors del primer equip.

A mitja pretemporada Flick va renunciar a un reforç en la posició de migcampista perquè es donava per satisfet amb els elements que tenia. Comptava amb Bernal i Casadó, pensava en Andreas Christensen i confiava a recuperar aviat Frenkie de Jong. Els dos estrangers estan lesionats de llarga durada, confirmada la de l’holandès (no juga des del 21 d’abril, quan va caure al Santiago Bernabéu) i temuda la del danès, sense terminis per a la seva tendinopatia.

Només està disponible Casadó, així que Eric Garcia s‘ha de transformar en migcampista. Entre els dos cobriran l’enorme buit de Bernal, que apuntava a ser "un Busquets", el model ideal del pivot al Barça. La necessitat va tancar la porta de la sortida d’Eric.

"Sé que la posició natural d’Eric és la de defensa central, però pot jugar de centrecampista; ho hem vist en els entrenaments i ho fa molt bé". El va poder veure, a més, sa. Dimarts no estava disponible per a Vallecas perquè tenia una fasciïtis plantar al peu esquerre, va informar el club. Tres dies després s’havia curat. Ansu Fati, el pobre, arrossega aquesta malaltia des de fa un mes.

La necessitat obliga Eric a quedar-se al Barça i a lluitar per un lloc que en principi no és el seu, sense poder tornar a Girona, on va ser titular tot el curs. El defensa està predisposat a abordar la seva reconversió i va complaure Flick per sentir escoltades una de les màximes que intenta inculcar-li al grup: "El que importa és l’equip, no l’individu".

Mentalitat d’unió

"M’encanta la mentalitat en general que veig, perquè només guanyarem amb aquesta mentalitat d’equip, d’unió, d’anar tots a l’uníson", va explicar el tècnic alemany, sense cap ganes de presumir dels quatre punts d’avantatge que ha arrencat el Barça respecte als altres candidats a guanyar el títol. "Serà una temporada llarga i no m’importa massa la situació actual. Em centro en el meu equip, en la meva feina, en el que puc controlar", va dir Flick, alertant de la bona capacitat defensiva del Valladolid. Va aguantar amb l’1-0 a Madrid fins als instants finals. Va acabar perdent per 3-0. Paulo Pezzolano, el tècnic, va comentar que el pla de l’equip a Montjuïc seria "similar" al del Bernabéu.

LES FRASES

«Sé que la posició natural d’Eric és la de defensa, però pot jugar de centrecampista. El que importa és l’equip, no l’individu»

«¿Millorar? No podem esperar 10 minuts per posar-nos les piles. Cal estar al 100% des del xiulet de l’àrbitre, no al 80%» 

Notícies relacionades

HANSI FLICK

Entrenador del Barça

Temes:

Montjuïc Girona