MOTOCICLISME

Márquez imposa la seva llei a l’Aragó rodant en temps rècord

Marc Márquez ha impuesto, hoy, su ley, en Aragón, con su Ducati 2023.

Marc Márquez ha impuesto, hoy, su ley, en Aragón, con su Ducati 2023. / ALEJANDRO CERESUELA

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No s’havia vist res igual en els últims tres anys. No s’havia vist un Marc Márquez com el que es va poder veure ahir a Motorland (Aragó), un dels seus traçats favorits. És clar, d’esquerres. Feia tres anys que MM93 no liderava, amb avantatge, els dos entrenaments de divendres, del primer dia d’un gran premi. Va ser, com no podia ser d’altra manera, a Austin (Texas, EUA), el 2021, un dels traçats on sol guanyar amb una mà.

Márquez va estrenar aquest nou asfalt de Motorland amb rècord (1.45.801 minuts), traient 0,2 segons a les dues Aprilia d’Aleix Espargaró i Maverick Viñales. El pilot català, que va arribar dijous i va dir que no l’obsessionava la victòria després de més de 1.000 dies sense guanyar, ja ha començat a sentir papallones a l’estómac, la seva millor definició per demostrar que està content orgullós, satisfet de la feina feta.

"Hi haurà possibilitats"

Notícies relacionades

"És divendres, llàstima. És una pena, sí, que sigui divendres. Després, tots milloraran, fins i tot la pista estarà més ràpida. Si la carrera fos avui, podríem lluitar per guanyar, sí, sí, però queda molt. Massa", va arribar a dir Márquez, que continua sorprenent els caps de Ducati, i va reconèixer el pilot cerverí que mantenia la fe al llarg dels últims mesos de campionat.

"Sé que se’ns presentaran possibilitats, no només de lluitar pel podi sinó, fins i tot, de guanyar i, sí, no podem enganyar ningú i menys els nostres fans, aquesta n’és una, però encara queda, encara queda", va afirmar amb optimisme. És sabut que els vuit pilots de Ducati, els que piloten la Desmosedici 2024 i els de la 2023, comparteixen dades. És a dir, tots poden veure la telemetria dels altres. Algú va voler saber si Marc, avui, impediria que miressin les seves dades. Si pogués. "No, no, ¡I ara! Això és igual per a tothom i uns dies te’n pots aprofitar tu i d’altres se n’aprofiten els teus companys".