El partit del Bernabéu

Ancelotti es posa seriós

El tècnic del Madrid exigeix «compromís i actitud col·lectiva» als seus jugadors abans de rebre aquesta nit el Betis després d’un començament de Lliga decebedor.  

Carlo Ancelotti, preocupado, tras el empate contra Las Palmas (1-1) en el Estadio Gran Canaria.

Carlo Ancelotti, preocupado, tras el empate contra Las Palmas (1-1) en el Estadio Gran Canaria. / Afp

2
Es llegeix en minuts

Durant tota la temporada passada, excepte el capítol del seu conat de sortida per entrenar el Brasil, les rodes de premsa del Reial Madrid van ser un recés de pau que Carlo Ancelotti va despatxar en moltes ocasions entre broma i broma. Tot fluïa en un equip que va acabar conquerint el doblet Lliga-Champions amb un vestidor del qual tots, inclòs el tècnic italià, destacaven que s’havien deixat de banda els egos per posar-los al servei del col·lectiu. Alguna cosa ha canviat amb l’inici d’una nova temporada en què les expectatives s’han desbordat amb l’arribada de Mbappé a un equip ja campió i que no ha començat com s’esperava.

Perquè es pressentia un inici devastador i, de moment, el Madrid s’ha quedat lluny de fer-ho real. Va guanyar la Supercopa contra l’Atalanta en el seu primer partit oficial, però després només ha sigut capaç de sumar una victòria i no ha passat de l’empat a Mallorca i a Las Palmas, ja a set punts d’un Barça que ho ha guanyat tot. I, per sobre d’això, les sensacions que deixa sobre la gespa són que encara està lluny que les peces, tant les noves com les que ja hi eren, encaixin.

Per això, Ancelotti, que ja fa diverses rodes de premsa que fa tocs d’atenció als seus, va aprofitar l’ocasió que li brindava la prèvia del partit contra el Betis (21.30; Dazn) per alçar la veu de manera definitiva. Serè però seriós, va deixar de banda el tarannà conciliador per parlar clarament de les carències sense amagar la "preocupació" per "no haver sigut capaços de jugar en la nostra millor versió", va apuntar.

"Hem de treballar junts per defensar millor i recuperar la pilota. L’estadística diu que no hem encaixat un munt de gols: en cinc partits, dos gols. Però la sensació és que els equips rivals ens juguen massa entre línies. Ho hem de solucionar i ho farem", va resumir. El preparador creu que es tracta d’un "problema" que, segons el seu parer, s’ha de resoldre amb "compromís i una actitud col·lectiva".

Notícies relacionades

Vinícius i Mbappé

En el fons del discurs d’Ancelotti hi ha subjacent la sensació que l’absència de Kroos ha deixat l’equip sense una baula que aportava equilibri. I que encara hi ha feina a fer a l’hora de connectar Vinícius amb Mbappé, i, per extensió, connectar-los tots dos amb la resta de l’equip, sobretot a l’hora de defensar. "El treball ofensiu s’està fent molt bé. No ha sigut un problema, perquè hem marcat gols en tots els partits. Amb el temps s’associaran millor", va reflexionar Ancelotti.