OPEN DELS EUA DE TENNIS

Un Djokovic desconegut s’enfonsa contra Popyrin

«El meu nivell de sacada ha sigut el pitjor de la història, no m’he trobat a la pista», va dir el serbi

L’astre serbi, campió olímpic a París, s’acomiada del Grand Slam de Nova York en tercera ronda. La gallega Bouzas cau amb Pegula. 

Un Djokovic desconegut s’enfonsa contra Popyrin
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’endemà de l’eliminació de Carlos Alcaraz, l’Open dels EUA va patir una altra commoció amb l’adeu de Novak Djokovic, eliminat en la tercera ronda per l’australià Alexei Popyrin. No va poder fer res l’actual campió del gran novaiorquès, sobrepassat per un Popyrin que té la posició 28 de l’ATP i que va firmar una victòria majúscula contra el campió olímpic per 6-4, 6-4, 2-6 i 6-4 en tres hores i 19 minuts.

La derrota del jugador balcànic, tetracampió a Nova York, el deixa sense l’opció de poder conquerir el seu Grand Slam número 25 de cara a desempatar amb Margaret Court (24) com el tennista amb més grans de la història. Així mateix, tampoc podrà igualar Roger Federer, Pete Sampras i Jimmy Connors, que tenen el rècord amb cinc títols de l’Open dels EUA en l’era open.

Per primera vegada des del 2017, l’astre serbi tancarà un any sense guanyar ni un Grand Slam. Incloent-hi també Rafa Nadal i Roger Federer, el 2024 serà el primer des del 2002 sense un gran per al big three. Cal remuntar-se també al 2017 per trobar l’última vegada que Djokovic no va arribar als vuitens d’un Grand Slam: va ser a Austràlia, on va perdre en la segona ronda i en cinc sets contra l’uzbek Denis Istomin. Encara més lluny cal viatjar en el temps per trobar l’última vegada que Nole va sucumbir en la tercera ronda de l’Open dels EUA: va ser el 2006 i també contra un altre australià, Lleyton Hewitt.

Amb 37 anys, Djokovic ve d’arrodonir un palmarès de llegenda amb l’or olímpic a París 2024, però va arribar a Nova York molt just de físic, amb la gasolina sota mínims i sense haver participat en cap dels tornejos previs de la gira nord-americana d’estiu. A més, en tot el 2024 només ha disputat tres tornejos en pista dura. En canvi, a l’altra banda de la xarxa tenia un Popyrin que acabava de sumar el principal èxit de la seva carrera: el títol de Montreal.

Va dominar amb mà ferma els dos primers sets l’australià davant un Djokovic que no va aconseguir ni un sol break en aquestes dues mànegues i que acabaria el partit amb 14 dobles faltes. El serbi també va perdre els dos primers sets davant Djere en la tercera ronda del 2023, però aquesta vegada no hi va haver reacció. Djokovic es va emportar la tercera mànega, però va acabar sucumbint en la quarta contra un Popyrin imperial.

"Lluita mental"

Notícies relacionades

El balcànic va acceptar la derrota sense excuses. "He de felicitar l’Alexei. Ha jugat molt millor i s’ha merescut guanyar. El meu nivell en la sacada, de lluny, ha sigut el pitjor de la història. Si jugues en una superfície ràpida com aquesta sense el servei, sense la capacitat de guanyar punts gratis i amb un percentatge de primera sacada molt baix, amb moltes dobles faltes... llavors no pots guanyar. Ha sigut un partit horrorós per la meva banda", va reconèixer Djokovic. "Aquest Open ha sigut una lluita mental des de l’inici. No m’he trobat a mi mateix a la pista. La vida segueix, ara toca recalibrar i pensar en el que s’acosta", va afegir.

En el pols de les Jessiques, mentrestant, la gallega Bouzas va ensopegar davant la solvència de la nord-americana Pegula, que es va emportar el partit amb un doble 6-3. L’adeu de Bouzas deixa Paula Badosa com a única supervivent espanyola del torneig. La catalana jugarà avui els vuitens de final contra la xinesa Yafan Wang.