Marc Casadó, un noi pulcre

En quatre jornades de Lliga, Flick ha fet debutar quatre joves al primer equip 

A Mestalla van debutar Marc Bernal i Marc Casadó, aquest d’interior. A Vallecas va aparèixer Gerard Martín com a lateral esquerrà per donar descans a Balde. I ahir, a Montjuïc, va emergir la figura de Sergi Domínguez, un central de 19 anys. La porta de La Masia està més oberta que mai.

Marc Casadó, un noi pulcre
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Amb aquests mitjons una mica caiguts passava desapercebut pel centre del camp del Barça. A la grada, recolzat en unes crosses, i amb la cama esquerra immobilitzada pujava Marc Bernal amb dificultats les escales. S’asseia al costat de Gavi, digerint en silenci el drama de quedar-se tota la temporada com a espectador amb aquest genoll trencat. Mentre un altre jove, sí el dels mitjons caiguts, de 20 anys –un veterà si es compara amb els 17 de Bernal– transitava feliç pel prat de Montjuïc. Semblava que hi era de tota la vida, ocupant el lloc que va dignificar durant lustres Sergio Busquets. Però era la seva estrena com a mig centre.

L’estrena de Marc Casadó, un noi pulcre i educat amb la pilota, que va tractar amb enorme respecte. Un noi invisible –pocs s’adonaven de la seva figura– però absolutament imprescindible perquè va complir tot el que li va demanar Hansi Flick, el tècnic que obre amb naturalitat la porta als joves de La Masia com si els conegués des de fa anys.

"Centra’t en la defensa"

Potser el coneix des de fa pocs mesos, però el minuciós estudi dels vídeos del primer equip i del Barça Atlètic, amb Márquez la temporada passada era Casadó el mig centre titular, ha permès a l’entrenador alemany ser atrevit. Queia a Vallecas Marc Bernal, ja que la porta oberta va quedar per al seu successor. Noi discret, útil amb i sense pilota. "Ja has jugat allà al Barça B. Ja saps el que necessitem: centra’t en la defensa. Tenim Pedri, que és més atacant. Espero que ens donis equilibri", li va dir Flick, segons va revelar en l’entrevista prèvia a la golejada sobre el Valladolid, al jove successor de Bernal. Dit i fet. Partit impecable en la part tàctica. No hi era. Però sí que hi era. No se’l veia. Tot i que era imprescindible.

Acabada la primera part, amb un contundent i brillant 3-0, les màquines d’estadístiques escopien les xifres de Marc Casadó: 45 minuts + 4 del temps afegit; 49 tocs a la pilota i ¡48 passades encertades de 48 realitzades! Un espectacular cent per cent premiant la dolçor en el gir per tocar i marxar. O quan ho demanava la jugada per venir i rebre oferint una via de sortida al company que estava angoixat. El Valladolid, estèril i improductiu, fluix i feble en la seva pressió, ni el va detectar. Arribada la mitja hora fixada per a la pausa d’hidratació, Casadó es va dirigir a Flick per intercanviar algunes paraules. Reprès el partit, ell anava a la seva. Mentre Raphinha i Lewandowski castigaven la feble esquena de la defensa val·lisoletana, Casadó semblava flotar sobre Montjuïc. Anava i venia feliç.

"Estem amb tu, Marc"

Notícies relacionades

Era ell, i potser més que ningú, el que volia honrar el seu amic Marc Bernal. Abans de començar el partit, el Barça va sortir amb una samarreta blava que contenia un sentit missatge cap al company lesionat. Estem amb tu, Marc, es llegia al pit dels onze elegits per Flick. Entre ells, Casadó, no va poder rendir millor homenatge que el seu futbol, senzill, gens populista –fins i tot Flick li va aplaudir una passada a la banda esquerra–, que va arribar a la llar de Busi amb enorme respecte, conscient que allà no hi entra qualsevol. Havia sigut habitada per Marc Bernal fins que el seu genoll es va trencar a Vallecas. Ara, li toca a ell, que va debutar com a mig centre titular del Barça rebent una ovació de Montjuïc. Una hora de partit per deixar 63 passades bones de 64 fetes. O sigui, ¡en va fallar una!

Mentrestant, Flick a la seva. I la seva és que vagin desfilant joves de La Masia. Són quatre jornades de Lliga i quatre nois han debutat amb el primer equip: Marc Bernal i Casadó (Mestalla), Gerard Martín (Vallecas) i Sergi Domínguez, ahir a Montjuïc contra el Valladolid.

Temes:

Montjuïc Gavi