AUTOMOBILISME

Norris guanya a Monza la seva tercera ‘pole’ de l’any pel desastre de Verstappen

Norris guanya a Monza la seva tercera ‘pole’ de l’any pel desastre de Verstappen

AP

1
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ-ALBIAC

Lando Norris manté el pols pel títol. Després de la seva exhibició diumenge a Zandvoort, el pilot britànic sortirà des de la pole en la carrera d’avui en el circuit de Monza i tindrà una oportunitat d’or per retallar diferències amb el líder del Mundial Max Verstappen, que va anar al límit amb un Red Bull cada vegada més inestable i va acabar setè en la classificació.

Les tres sessions d’entrenaments lliures disputats a Monza van oferir màxima igualtat amb almenys set pilots postulant-se per a la pole i un pronòstic molt incert de cara a la classificació de la tarda. A l’hora de la veritat, amb les cartes sobre la taula, McLaren va tornar a arrasar.

Carlos Sainz no va poder repetir la pole de l’any passat i lluir-se en el seu últim GP d’Itàlia com a pilot de Ferrari. El madrileny no va poder seguir el ritme dels McLaren i també es va veure superat per George Russell i pel seu company Charles Leclerc, que el va relegar a la cinquena posició. Tot i així, Sainz va aconseguir tancar la quarta millor volta.

Alonso, onzè

Anteriorment, ja des del primer intent, Norris va marcar el millor temps (1.19.401), que li donava la pole provisional, i Verstappen va cometre un error en la parabòlica que el va fer caure en la qualificació, superat pel seu company Checo Pérez.

Notícies relacionades

Fernando Alonso finalment sortirà onzè amb un Aston Martin que segueix a la deriva. L’asturià sabia que estava condemnat a patir a Monza, de mínima càrrega i velocitat pura, on s’accentua el dèficit del seu Aston Martin AMR24. Amb tot, l’asturià va aconseguir salvar el primer escull en la carrera i segellar l’onzena posició.

Al final, entre els sis primers pilots tan sols hi va haver dues dècimes de diferència, tot un èxit en la F1, mentre que Verstappen, setè a set dècimes, va acabar la jornada amb un desastre absolut.