EL PROTAGONISTA

Raphinha: "Soc molt feliç, és el primer ‘hat-trick’ de la meva vida"

El brasiler es va convertir en l’estrella de la festiva tarda de Montjuïc. Va fer tres gols i es va emportar la pilota a casa seva. Montjuïc va corejar el nom de Hansi Flick.

Raphinha celebrando el quinto gol de su equipo

Raphinha celebrando el quinto gol de su equipo / Joan Monfort/AP

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quedaven quatre minuts per acabar el partit, i ja amb 7-0 al marcador, després del gol de Ferran Torres, el nou que va suplir Lewandoski, quan Montjuïc es va posar d’acord. Va començar a cantar "¡¡Hansi Flick, Hansi Flick!!", content com estava per l’exhibició del seu equip, que va esclafar el Valladolid. El públic va acabar fent l’onada –44.35 espectadors– en la tarda, l’assolellada tarda, en què Raphinha va firmar el triplet.

El primer triplet de la seva carrera per certificar la superba arrencada del Barça de Flick: quatre partits, quatre victòries, 12 punts de 12. I la pilota se l’emporta a casa el davanter brasiler. "No sé si ha sigut el meu millor partit, però segurament està entre els millors. Però intentaré continuar fent més", va dir un orgullós Raphina amb la pilota a la mà. "Estic molt content, és el primer hat trick de la meva vida, de la meva carrera", va afegir.

Estava enormement content perquè amb els tres gols ha pogut impulsar el Barça a la quarta victòria consecutiva en aquest inici de Lliga. "Em sento bé, estic treballant molt des que vaig tornar de vacances", va explicar el davanter brasiler, peça capital en l’estructura ofensiva de Flick, ja sigui de mitjapunta o per la banda esquerra. "Estem en molt bona forma; aquest partit ha demostrat que no necessitem que vinguin nous jugadors. El resultat parla molt del que estem fent", va explicar Raphinha.

Set gols, tres pals

El Valladolid, en canvi, Javi Sánchez, el capità, demanava "perdó" a la seva afició. "No hem fet res bé. Ni hem sigut contundents en una àrea ni en l’altra. Se n’ha anat en orris tot el que havíem pensat. No hem sabut llegir el que requeria aquest partit. Hem de demanar perdó a l’afició i fer un reset ràpid", va afegir el jugador dels val·lisoletans.

El Barça, en canvi, va marcar set gols i va xocar fins a tres pilotes al pal: dues de Dani Olmo i una de Lewandowski. Flick té una màquina ofensiva que ha anat ajustant en les quatre primeres jornades: 1-2 a Mestalla, 2-1 a l’Athletic, 1-2 a Vallecas i l’explosió contra el Valladolid (7-0). O sigui, el líder de la Lliga suma 13 gols i només n’ha rebut tres (un de penal). "Els jugadors saben el que han de fer quan reben la pilota, no em sorprèn el que està fent Raphinha, té qualitat per fer un altre hat-trick", va explicar Flick.

"Una mica especial"

En Raphinha queda representada la ferocitat blaugrana. Va firmar sis xuts, cinc a porta, tres gols i, a més, generós com va ser, va regalar un exquisit centre des de l’esquerra perquè Ferran Torres es retrobés amb l’eficàcia perduda. La tarda que mai havia viscut el brasiler. "¿L’afició va cantar el meu nom? El que m’agrada és que l’equip està demostrant que som com una família, i això està bé", va dir l’alemany.

"Estic content que l’afició respongui així", va afegir amb modèstia abans de reconèixer que "se sentia una mica especial al camp perquè després de cada gol es continuava atacant amb molta intensitat. Això fa que els aficionats se sentin orgullosos. Però no era per mi, sinó per l’equip", va explicar Flick, que, davant la pregunta si era el millor fitxatge de l’estiu, va evitar ser l’únic responsable. "Em fa sentir orgullós; és bo. Però és el quart partit, hem de seguir. Estem molt contents per aquesta connexió amb els aficionats".

«Ha sigut un dels meus millors partits, i això demostra que no necessitem que vinguin d’altres»

Raphinha

DAVANTER DEL BARÇA

«¿L’afició va cantar el meu nom? Estic content amb aquesta resposta, però és per a l’equip. Són molt amables amb nosaltres»

Hansi flick

TÈCNIC DEL BARÇA

«Demanem perdó a l’afició, hem de fer un ‘reset’ ben ràpid. El pla que teníem se n’ha anat en orris»

Notícies relacionades

JAVI SÁNCHEZ

CAPITÀ DEL VALLADOLID