Badosa i Navarro se citen a la recerca de les semifinals

La catalana i la nord-americana s’enfronten avui a quarts a Nova York, la ciutat que les va veure néixer, on totes dues consoliden el seu bon moment.

Badosa i Navarro se citen a la recerca de les semifinals
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Quan aquesta tarda (18.00 hores) Paula Badosa i Emma Navarro saltin a la pista Arthur Ashe per disputar un dels quarts de final de l’Obert dels EUA es desplegarà davant els ulls de 24.000 espectadors una història de paral·lels creuats que no necessàriament sortiran de les raquetes.

No és només que les dues tennistes naixessin a Nova York, fa 26 anys en el cas de Badosa i 23 en el de Navarro, o que totes dues es criessin lluny de la metròpolis, a Catalunya en el cas de l’espanyola i a Xarleston (Carolina del Sud) en el de la nord-americana. Cap d’elles havia arribat fins aquest any als quarts a Flushing Meadows. Només una vegada abans cada una havia estat a la ronda de vuit en un gran, a Roland Garros el 2021 en el cas de Badosa i en l’últim Wimbledon en el de Navarro.

La fita personal novaiorquesa de totes dues exposa, a més, el moment dolç que viuen. Badosa ha aconseguit ja consolidar sobre les pistes ràpides un estiu brillant que va obrir amb títol a Washington i semifinal a Cincinnati. Navarro, que va fer fora del torneig la campiona de l’any passat, Coco Gauff, la seva companya d’habitació als Jocs Olímpics de París, certifica el seu ascens com un dels nous fenòmens del tennis nord-americà femení.

La de Begur ha recol·locat les peces que va desbaratar a Roma l’any passat una fractura d’estrès a la quarta vèrtebra lumbar. Aquesta lesió la va deixar mig any fora de la competició. Va portar fins al lloc 139è de la WTA a qui havia arribat al número 2 el 2021, l’any en què es va convertir en la primera espanyola a guanyar a Indian Wells.

Hores al gimnàs

Fa només quatre mesos l’esquena continuava fent-la patir i la va portar a un punt tan baix que va pensar a abandonar l’esport perquè va deixar de creure en ella i no millorava de la lesió. Però es va entossudir a continuar intentant-ho. Es va recolzar en tot el seu equip i especialment en el seu entrenador, Pol Toledo. I es va desafiar, posant-se com a meta protagonitzar "la tornada de l’any".

Notícies relacionades

Va passar "més hores al gimnàs que a la pista" i ara es veu totalment diferent "mentalment, de maduresa i d’experiència". Ha treballat la paciència. Sent una connexió renovada amb els fans i el seu tennis és més agressiu. "Ara vaig més a guanyar el partit", explicava diumenge.

D’aquesta transformació n’és també exemple Navarro, que ha millorat l’estat de forma i la velocitat en els dos últims anys, des que va abandonar la Universitat de Virginia. "Puc jugar un gran tennis amb les millors del món. Mereixo estar en aquest escenari i a les grans rondes dels Grand Slams", proclama.