Badosa passa a quarts i manté viu el somni americà

La catalana atropella la xinesa Yafan Wang (6-1 i 6-2) a vuitens i iguala la seva millor ronda en un Grand Slam. «Vaig néixer per jugar en els grans escenaris», afirma.

Badosa passa a quarts i manté viu el somni americà
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Paula Badosa ha arribat a Nova York amb molts objectius a la maleta, amb ganes d’apaivagar els que van dubtar d’ella, amb el repte que es va posar a si mateixa de tornar a dalt de tot o deixar-ho. Dia a dia, partit a partit, ho està aconseguint tot. Ahir, en la seva primera aparició a vuitens en l’Open dels Estats Units, va superar amb solvència la xinesa Yafan Wang per 6-1 i 6-2 i es va assegurar la presència als quarts. Així ha igualat la millor ronda que ha fet mai en un gran premi, el 2021 a Roland Garros. Així manté viu el seu somni americà.

No hi ha sostre de moment per a Badosa a Flushing Meadows, tot i que cobrissin amb un la pista Louis Armstrong en un matí calorós i tan humit que Badosa deia que es pensava "que moriria". I tota la determinació de la jove de Begur estava en un partit que la va fer suar en una batalla una mica més dura del que podia suggerir el marcador. Va ser un partit molt tàctic en què Badosa va tornar a exhibir el bon nivell en què es troba la seva sacada i el ressorgit poder dels seus cops. Va dominar durant l’hora i 22 minuts després d’una inici intens en què va necessitar nou minuts per anotar-se el primer joc i vuit per trencar el servei de Wang per primer cop .

"Vaig començar a pensar: ‘D’acord, ella és dura, però jo ho soc més. Si m’hi he d’estar tres hores, ho faré’", explicava després sobre el partit amb la xinesa de 30 anys, número 80 del món. "Sabia que havia de fer un pas endavant, lluitar, i ha anat molt bé. Tinc confiança en mi", deia.

Aquesta confiança i el joc elevat que ha mostrat en la primera setmana, la comoditat i la decisió, li faran falta demà, quan marcarà una altra fita personal: el seu debut a Arthur Ashe, la central més gran del tennis, sota tots els focus i l’atenció de 24.000 espectadors. L’escenari no intimida Badosa. "Em dona força, no em fa por; tinc moltes ganes d’aquest repte", explicava a la premsa. "Vaig néixer per jugar en els grans escenaris", afegia la primera espanyola en uns quarts novaiorquesos des de Carla Suárez Navarro, el 2018.

Mutació total

Notícies relacionades

L’espanyola està pletòrica en aquest viatge, molt personal per a ella. "Fa uns mesos pensava deixar aquest esport perquè vaig deixar de creure en mi i no millorava la lesió", explicava sobre la pista. "Tornar i estar entre les millors del món és un somni fet realitat. Sempre he sabut que, si l’esquena i la meva lesió responien bé, jo tenia el talent per tornar a dalt de tot", va afegir Badosa.

Queden passos a fer, n’és molt conscient, i és ara quan arriben les rivals de més alt nivell. Però té lògica que de moment s’entregui a celebrar amb alegria tot el que ha avançat, fins i tot fent veure que balla reggaeton a la pista. Perquè la jugadora d’ahir no podia estar més lluny d’aquella que es va trencar fa 16 mesos, o de quan, fa quatre, després de Madrid, va pensar a llançar la tovallola. "Amb tots els respectes, per a mi el tennis no té sentit si no estic a dalt de tot", repetia ahir. No hi ha arribat, però sí que està de camí.