El Barça de Peñarroya encaixa contra el Girona la primera derrota

L’equip blaugrana, que va caure per 72-64, va deixar escapar un avantatge de 15 punts contra els gironins en el tancament de la seva gira per la Xina.

2
XAVIER MESTRE

El Girona va superar ahir el FC Barcelona a la final del torneig en disputa en la seva gira per la Xina (72-64). Els de Fotis Katsikaris van aconseguir remuntar 15 punts de desavantatge i, amb un gran joc col·lectiu, van aconseguir emportar-se la victòria. El Barça, per la seva banda, va deixar alguns dubtes després de no trobar el ritme competitiu en gairebé tot l’enfrontament.

Joan Peñarroya va comptar amb tots els jugadors excepte Álex Abrines, que va descansar, i Jan Vesely, operat d’apendicitis. El jugador balear havia sigut el millor blaugrana amb 14 punts contra els Beijing Ducks en el partit que va obrir el periple asiàtic amb una fàcil victòria per 99-57.

L’ADN de Joan Peñarroya es va veure ja en el primer quart amb atacs molt ràpids, molts llançaments de tres (4/10 en el primer assalt) i talent individual. De talent Kevin Punter en va sobrat. En tan sols 5 minuts ja va aconseguir entrar en combustió amb set punts seguits, dels 13 que va sumar, incloent un tres més un que obligava Fotis Katsikaris a demanar el seu temps mort. La gran defensa del Barça va deixar el Girona amb només 10 punts en el primer quart (21-10).

Però a poc a poc la dinàmica del partit va canviar i els gironins van anar acostant-se davant un rival que es va anar diluint. El gran nivell defensiu del Girona va provocar continus errors del Barça. I, després d’un dos més un de Sorolla i una cistella de Durham, es va posar per davant i va obligar Peñarroya a demanar temps mort (37-42), després d’un 0-9 en l’inici del tercer quart. El partit es va anar complicant per als culers, que ja no van poder tornar a recuperar el comandament.

El Barça va buscar un líder i va aparèixer de nou Punter amb quatre punts seguits. Tot i així, un triple de Juani Marcos des de nou metres va concedir el màxim avantatge al Girona (58-50). Davant aquesta situació, Peñarroya va demanar temps mort a falta de 7 minuts, on va dir als seus jugadors que calia "jugar com un equip". No va acabar d’aconseguir-ho malgrat una tímida reacció.

Bàsquet Girona: Durham (17), Sibande (4), Sergi Martínez (12), Pons (7), Sorolla (7) –equip inicial–, Marcos (7), Cáffaro (8), Ferrando (3), Susinskas (7) i Juan Fernández.

FC Barcelona: Satoransky (2), Laprovittola (5), Punter (13), Paker, Metu (8) –equip inicial–, Parra (5), Hernangómez (3), Anderson (13), Juan Núñez (2), Brizuela (3), Fall (10) i Sarr.